Măsuri de urgență în România din cauza coronavirusului! Raed Arafat a făcut anunțul: ‘Cei de la metrou să găsească soluții să nu fie aglomerație’

08.03.2020, 14:38
Măsuri de urgență în România din cauza coronavirusului! Raed Arafat a făcut anunțul: 'Cei de la metrou să găsească soluții să nu fie aglomerație'
Măsuri de urgență în România din cauza coronavirusului! Raed Arafat a făcut anunțul: 'Cei de la metrou să găsească soluții să nu fie aglomerație' '/ foto: shutterstock

Virusul din China se răspândește cu repeziciune și în România! Coronavirusul a ajuns și în Republica Moldova, acolo unde o femeie de 48 de ani a fost diagnosticată cu COVID-19. 

În plus, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat că se vor lua măsuri preventive contra răspândirii coronavirus și a cerut oficialilor Metrorex să vină cu soluţii pentru a evita aglomeraţia de la metrou.

‘Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm complet. Clar, dacă este lume într-o stație de metrou și așteaptă, cel mai bine este să se organizeze aceste lucruri și să nu fie o aglomerație majoră, poate cei de la metrou trebuie să găsească niște soluții în acest sens’, a declarat Raed Arafat, duminică la prânz (8 Martie), în cadrul unei conferinţe de presă.

Măsuri de urgență în România din cauza coronavirusului! Raed Arafat a făcut anunțul: ‘Cei de la metrou să găsească soluții să nu fie aglomerație’

Până în acest moment, la noi în țară au fost confirmate 13 infecții cu coronavirus. Doar patru persoane s-au vindecat și au fost deja externate din spital.

De altfel, începând cu 8 Martie 2020, toate manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane, vor fi interzise.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că această măsură este este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

‘Ştim şi ne cerem scuze că această măsură va produce, poate, unele nemulţumiri sau un disconfort, dar consider că în acest moment sunt măsuri necesare pentru prevenire şi sperăm că o să avem înţelegerea tuturor celor care sunt implicaţi’, a spus secretarul de stat.

‘Iar acolo unde sunt persoane multe, cel puțin să încerce să se îndepărteze, să nu fie aproape unul de celălalt. Măsurile pot să fie crescute totuși la nevoie. La acest moment, s-au luat măsurile pe care le-am zis despre adunările publice, private. Nu intrăm încă în alte domenii și alte situații. Acum, considerăm că asta este suficient pentru a limita răspândirea până la un nivel. Dacă se impun alte măsuri, vor fi decise la momentul respectiv’, a mai spus Raed Arafat.

citește și...