Mărturia cutremurătoare ale surorii unuia dintre tinerii morţi la Colectiv! Care au fost ultimele lui cuvinte

24.10.2019, 18:28
Mărturia cutremurătoare ale surorii unuia dintre tinerii morţi la Colectiv! Care au fost ultimele lui cuvinte
Mărturia cutremurătoare ale surorii unuia dintre tinerii morţi la Colectiv! 

Primele 20 de minute ale intervenției de la Clubul Colectiv au fost făcute publice, joi, 24 octombrie, de un subofiţer ISU. Filmarea a fost ascunsă timp de patru ani, însă acum au ieşit la iveală detalii şocante.

Printre cele 64 de persoane care au decedat în seara respectivă se afla şi Alex Chelba, fotograful vedetelor.

Mărturia cutremurătoare ale surorii unuia dintre tinerii morţi la Colectiv!

Sora lui, Irina Chelbea, a povestit, imediat după ce a văzut filmarea făcută publică, cum a încercat fratele ei să o avertizeze în legătură cu ce s-a întâmplat cu adevărat la Colectiv. Ea speră ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

‘În primul rând simt multă, multă furie. Probabil, când această furie va trece puțin, voi sta la rece și voi judeca, dar acum îmi e greu, mai ales că l-am văzut pe Alexandru în niște cadre’, a mărturisit Irina Chelba, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

‘Îmi vine în minte fraza lui, ce a zis el în 31 octombrie în spital, dădea din mâini și spunea ‘Când ies de aici trebuie să-i distrugem pe toți. La supărare la nervi, când treci printr-o astfel de dramă, nu ai cum să gândești altfel. Dar acum înțeleg că el vorbea de începutul pe care l-ați prezentat aici și pe care noi nu l-am văzut. Toate minciunile și dezinformarea care a fost adusă la cunoștința opiniei publice. Pentru toată această minciună voi vom lupta ca justiția să facă dreptate.

Știți că acum două zile am fost în fața Parchetului să îl așteptăm pe Arafat, măcar să se uite la noi să dea un semn că știe că a greșit. A ales să fugă, s-a întors, intrând în hol, a aruncat o privire ironică și când a plecat de la audieri, după patru ore, a preferat să iasă prin față, nu unde îl aștepta presa și noi. Probabil din lașitate sau pentru că știe că ce s-a întâmplat acolo a fost un haos, o dezorganizare și va plăti pentru asta’, a mai mărturisit Irina Chelba, cu lacrimi în ochi,

Irina a mai spus că fratele său vorbea foarte greu. Deşi a reuşit să iasă pe picioarele lui din club, a fost internat în stare gravă la Spitalul de Arşi din Capitală. A decedat după o săptămână de la cumplitul incendiu. Alex avea 33 de ani.

‘Alexandru nu a apucat să îmi povestească mie direct, pentru că la spital au fost momente când eram dați afară, apoi în seara următoare a fost intubat și îi era dificil să vorbească doar prin semne. A ieșit pe picioarele lui, cum au făcut-o și alții. Dar noi, multe detalii, le-am aflat după moartea lui, adunând piesă cu piesă ca într-un puzzle tot filmul despre intervenția din acea seară. Sunt niște oameni care au greșit și ei trebuie să plătească în toate felurile posibile și să lase alți oameni competenți, nu ahtiați după imagine, nu mincinoși, să facă ceva în țara asta’. 

Sursa: Libertatea

citește și...