Marina Almășan este indignată de salariul uriaș al lui Mircea Radu de la TVR. ‘Din decență nu povestesc totul’

22.09.2020, 21:00
Marina Almășan este indignată de salariul uriaș al lui Mircea Radu de la TVR. 'Din decență nu povestesc totul'
Marina Almășan este indignată de salariul uriaș al lui Mircea Radu de la TVR. 'Din decență nu povestesc totul'

Este scandal imens la TVR din cauza salariului uriaș încasat de Mircea Radu. În 2019, fostul prezentator tv a primit 112.574 de lei pentru doar opt emisiuni ‘Down The Road-Aventura’. În declarația de avere, acesta a trecut doar jumătate din această sumă și a fost somat să repare ‘greșeala’.

Pe de altă parte, Marina Almășan, chiar colega lui de la TVR, a fost indignată de banii câștigați de Mircea Radu. Afirmațiile ei nu au rămas nedepsite. Conducerea TVR a amenințat-o să înceteze cu afirmațiile la adresa lui.

Marina Almășan a tunat și fulgerat la adresa lui Mircea Radu

Mircea Radu, actualul director de comunicare al instituției, a fost acuzat că și-a falsificat declarația de avere din anul 2019. În loc de 112.574 de lei, el a trecut doar 64.670 de lei. Pentru o singură emisiune, el a primit în jur de 14.000 de lei. Colegii din TVR au luat foc când au auzit cât a încasat Mircea Radu pentru câteva emisiuni, ținând cont că ei trebuiau să tragă din greu un an întreg.

‘Asta în condițiile în care audiențele obținute de emisiune au fost jenante, de aceea proiectul a și fost sistat. E umilitor, mai ales când vezi că TVR aruncă banii (bani public, atenție!) pe emisiuni perdante, în direcții precum Mircea Radu’, au susținut surse din TVR pentru Click! 

Mircea Radu și-a rectificat declarația de avere

La scurt timp de la declanșarea scandalului, Mircea Radu și-a rectificat declarația de avere, asta în condițiile în care MediaSind (Sindicatul Român al Jurnaliștilor) a solicitat ANI și DNA. Conducerea TVR a ținut să precizeze că totul a fost doar o greșeală.

‘MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgență a lui Mircea Radu din toate funcțiile deținute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condițiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreționare din bani publici’, se arată într-un comunicat remis de Mediasind în data de 15 septembrie.

De asemenea, Mircea Radu a fost taxat și de Marina Almășan, prezentatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10”, de la TVR 2. Aceasta a mărturisit că fostul prezentator tv a beneficiat doar de o parte din banii încasați în acte.

‘Oricum, eu și colegii mei am fost șocați și de banii halucinanți primiți de Mircea la TVR, dar mai ales de gafa impardonabilă pe care a făcut-o, tăinuindu-și veniturile în declarația de avere’, a declarat ea pentru Gândul.ro.

Marina Almășan, mustrată de conducerea TVR

În urma comentariilor făcute la adresa lui Mircea Radu, conducerea TVR i-a transmis Marinei Almășan că o va sancționa disciplinar dacă va continua. În schimb, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind i-a luat apărarea prezentatoarei tv.

‘Declarațiile făcute de jurnalista TVR publicației gandul.ro, referitoare la prejudiciul de imagine provocat de intenția lui Mircea Radu de a ascunde suma reală pentru prestațiile sale la emisiunea Down the Road, a provocat o criză de nervi din partea șefei instituției, Doina Gradea și a consilierului său de management și șef al comunicării din TVR. Aceasta a dat ordin așa-zisului consilier de etică, Andraș Istvan Demeter, să facă o anchetă administrativă pentru ca Marina Almășan să fie sancționată disciplinar pentru curajul de a apela la dreptul la opinie’, se arată într-un comunicat al MediaSind, transmis luni, 21 septembrie.

Supărată că a fost amenințată de conducerea TVR, Marina Almășan a răbufnit.

‘Sunt uluită cum o simplă părere, spusă despre o situație punctuală din instituția pe care o cunosc, de 30 de ani, mai bine decât propria casă, poate genera astfel de furtuni. În ce țară trăim?!? Adică… nu li se întâmplă nimic celor care fac fals în declarații și li se întâmplă celor care își spun o simplă părere?! Îi înțeleg până și pe colegii mei, care preferă să stea în umbră, dar mă felicită, în privat, pentru atitudine: dacă eu, cu poziția și notorietatea mea, am parte de un astfel de tratament (și , credeți-mă, din decență încă nu povestesc totul!), ei…la ce să se aștepte? Să li se ia emisiunile, să li se bage bețe-n roate sau chiar să fie puși pe liber?!

Nu toți au inconștiența mea, de a se arunca în luptă (sper nu cu morile de vânt). Dar prezența alături de mine a unor avocați străluciți si a puternicului sindicat MediaSind îmi dă certitudinea că lupta va fi corectă și că, în final, va câștiga…TVR!’, a declarat Marina Almășan pentru Click! 

L-a mai criticat și în urmă cu trei ani

Mircea Radu și Marina Almășan sunt colegi în TVR de peste 25 de ani. În finalul lui 2017, Marina era mâhnită că Mircea Radu și-a dat demisia din postul TVR. Cei doi au prezentat împreună emisiunea “Femei de 10, Bărbați de 10”.
La vremea respectivă, moderatoarea emisiunii era supărată că a aflat că va rămâne fără partener de platou de la alţi oameni.
‘Mda…a devenit publică știrea : Mircea Radu și-a depus demisia din TVR. Port cu mine, cu mâhnire, de două săptâmâni, această taină. Am aflat-o , culmea, nu de la tovarășul meu de “suferință televizată”, cum era firesc, ci de la cei din jur. Nu mi-a picat bine, cu toate că viața m-a învățat că nu te poți supăra pe cineva care te părăsește, atunci când acel om pleacă la mai bine. Sper ca Mircea să ajungă , într-adevăr, la mai bine’, mărturisea Marina Almășan, pe pagina ei de Facebook.
citește și...