Cât a încasat Mircea Radu la TVR, în 2019! Fostul prezentator tv este acuzat că nu și-a declarat toată averea

16.09.2020, 15:54
Cât a încasat Mircea Radu la TVR, în 2019! Fostul prezentator tv este acuzat că nu și-a declarat toată averea
Cât a încasat Mircea Radu la TVR, în 2019! Fostul prezentator tv este acuzat că nu și-a declarat toată averea

Mircea Radu este implicat într-un scandal major! Fostul prezentator tv, actualmente director de comunicare al TVR, este acuzat că și-ar fi falsificat declarația de avere. Se pare că Mircea Radu ar fi declarat doar jumătate din veniturile pe 2019.

Mircea Radu este acuzat de Mediasind (Sindicatul Român al Jurnaliștilor) că și-a anunțat venituri mult mai mici decât a avut în realitate, în anul 2019. El ar fi declarat doar 64.670 lei, în loc 112.574 lei. Imediat după ce Mediasind a sesizat ANI și DNA, acesta și-a rectificat declarația de avere.

S-a cerut demiterea lui Mircea Radu

“MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgență a lui Mircea Radu din toate funcțiile deținute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condițiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreționare din bani publici”, se arată într-un comunicat remis de Mediasind în data de 15 septembrie.

TVR a transmis și un comunicat oficial, prin care a recunoscut eroarea produsă în cazul lui Mircea Radu. Redăm integral comunicatul de presă al TVR:

‘Un sindicat nereprezentativ la nivel de SRTv pune un titlu-șoc ”Mircea Radu, șeful Comunicării din Televiziunea Națională, recunoaște că și-a falsificat declarația de avere!

Pe scurt, suma trecută în precedenta declarație de avere a fost greșită. A fost o eroare omenească, neintenționată și reparată în termen legal. Atât și nimic mai mult. Pentru cei interesați pe larg de subiect,  există site-ul Secretariatului General al Guvernului unde e scris în clar că Rectificarea declaraţiei de avere şi/sau a declaraţiei de interese poate fi iniţiată şi de către angajații care au obligaţia depunerii acestora, în termen de 40 de zile de la depunerea iniţială (pagina 10, cap. 5.11, punctul 5).’

A fost angajat în iulie 2020

Mircea Radu a fost numit director de comunicare al TVR, în luna iulie a acestui an. El mai este și consilier al președintelui TVR Doina Gradea.

“Este o propunere onorantă, fără-ndoială, dar și o mare provocare. Toate vin la pachet cu îndatoriri de care am să mă achit așa cum am făcut-o în cei peste 25 de ani de televiziune.Am acceptat deoarece cred că, pentru a duce mai departe cu succes brandul TVR, alături de un management performant alcătuit din profesioniști cu experiență și cu rezultate în acest domeniu, este nevoie de un plan coerent de comunicare internă și externă. Pe plan extern, într-o perioadă de taifun al fake-news, obiectivul principal este o comunicare corectă, aplicată, clară și transparentă a publicului cu privire la atribuțiile și activitățile TVR”, declara Mircea Radu la instalarea în funcție, potrivit paginademedia.ro.

citește și...