Maria Ciobanu urmează să se întoarcă în SUA. Adevăratul motiv pentru care nu mai rămâne în țara natală

12.08.2021, 15:11
Maria Ciobanu urmează să se întoarcă în SUA. Adevăratul motiv pentru care nu mai rămâne în țara natală
Maria Ciobanu urmează să se întoarcă în SUA. Adevăratul motiv pentru care nu mai rămâne în țara natală

Maria Ciobanu a revenit săptămânile trecute în România, după o pauză de doi ani în care nu și-a vizitat țara natală.

Din nefericire, solista de muzică populară nu va mai rămâne mult în țară, iar fiul ei a explicat de ce este nevoită să se reîntoarcă în SUA.

Maria Ciobanu urmează să se întoarcă în SUA

Ionuț Dolănescu s-a bucurat nespus să-și revadă mama după atâta timp. Interpretul a mărturisit, însă, că Maria Ciobanu este nevoită să plece din nou în America, pentru a nu întâmpina noi probleme de sănătate.

‘Revine acasă, fiindcă acolo, în Statele Unite ale Americii, clima e mult mai potrivită pentru tratarea bolii sale. Pe de altă parte, nu cred că mama va mai reveni vreodată pe scenă. Şi-a anunţat retragerea în 2017 şi cam asta a fost tot.

La 84 de ani are, însă, vocea intactă şi la fel de frumoasă. Ştiu ce vă spun, fiindcă atunci când o rugăm insistent, ne mai cântă nouă, copiilor săi, sau celor mai apropiaţi amici. Aşa s-a întâmplat la finele lui iulie, când Maria Ciobanu a cântat două sau trei melodii la botezul nepoţelului Stelianei Sima. Dar astea sunt ocazii foarte rare.”, a povestit Ionuț Dolănescu, pentru Impact.ro.

Ce pensie încasează Maria Ciobanu în SUA

Maria Ciobanu este una dintre cele mai apreciate soliste de muzică populară de la noi din țară, dar și din străinătate. De ani buni, artista a ales să plece peste Ocean și s-a stabilit la Los Angeles.

Deși este plecată din România, Maria Ciobanu primește de la statul român o pensie umilitoare: 1.200 de lei. Această sumă nu i-ar fi ajuns niciodată să ducă un trai de viață decent. De la țara adoptivă, primește lunar suma de 1.000 de dolari. Maria Ciobanu are cetățenie americană.

„Nu vă interesează pe voi acest lucru, cât iau pensie, dacă iau pensie, dacă o pierd că mă mut aici (n.r – România). Eu trăiesc acolo alături de copiii mei. Nu se pune vorba despre bani. Sunt sănătoasă, sunt bine, sunt puțin obosită de pe drum dar în rest sunt bine. Nu am venit pentru niciun spectacol, nu mai cânt de ceva ani, toată lumea știe. Am venit la pământul meu de acasă, de aici sunt eu”, a declarat Maria Ciobanu pentru Impact.ro.

citește și...