Marele maestru rus de șah, în comă după ce a fost găsit inconștient pe stradă

31.10.2022, 20:43

Fostul campion mondial Anatoly Karpov este considerat unul dintre cei mai mari jucători de șah din toate timpurile, iar la un moment dat a intrat în rivalitate cu compatriotul său rus Garry Kasparov “Când Karpov ieșea din Duma de Stat, acolo, pe Tverskaya, prin arcadă, a fost lovit în cap. El a fost spitalizat. Introdus în comă artificială, la terapie intensivă. Ne rugăm pentru sănătatea lui”.

Fostul campion mondial de șah și membru al Dumei ruse, Anatoli Karpov, se pare că se află în comă indusă medical, după ce a fost găsit inconștient și rănit la Moscova.

Sportivul a fost spitalizată după ce ar fi fost găsit inconștient în fața Dumei de Stat din capitală în weekend. Potrivit Gazeta.ru care citează 112, Karpov se află acum la terapie intensivă după ce a suferit o fractură închisă la cap, o fractură de femur stâng și o intoxicație severă cu alcool, transmite dailystar.co.uk.

“Ne rugăm pentru sănătatea lui”

Omul de afaceri rus Andrei Kovaliov a afirmat că deputatul Dumei de Stat a fost atacat de agresori necunoscuți, deși această informație nu a fost confirmată oficial. El a declarat pentru 5-tv.ru că incidentul a avut loc în timp ce fostul mare maestru încerca să părăsească clădirea.

“Când Karpov ieșea din Duma de Stat, acolo, pe Tverskaya, prin arcadă, a fost lovit în cap. El a fost spitalizat. Introdus în comă artificială, la terapie intensivă. Ne rugăm pentru sănătatea lui”.

In 2009,  a ieșit pentru prima dată din topul primilor 100 de jucători din lume

Karpov a deținut titlul de campion mondial de șah din 1975 până în 1985, înainte ca domnia sa să fie curmată de compatriotul său Garry Kasparov. De trei ori campion mondial FIDE în 1993, 1996, 1998, el a fost, de asemenea, de două ori campion mondial pe echipe cu URSS, în 1985 și 1989.

După 2009, când a ieșit pentru prima dată din topul primilor 100 de jucători din lume, a jucat în principal în evenimente de expoziție. În cele din urmă s-a retras în 2012.

Dar cu șase ani înainte de aceasta a devenit membru ales al Dumei de Stat din Rusia și, din 2006, a prezidat Comisia pentru siguranță ecologică și protecția mediului din cadrul Camerei Civice a Federației Ruse. De asemenea, din 2007 este membru al Consiliului Public din cadrul Ministerului Apărării.

 

citește și...