Mara Bănică, despre moartea lui Nelu Ploieșteanu. ”Mi-a fost și groază când mi-a sunat telefonul”

02.04.2021, 09:11
Mara Bănică, despre moartea lui Nelu Ploieșteanu. ”Mi-a fost și groază când mi-a sunat telefonul”

Mara Bănică a făcut declarații după moartea celui care a fost cântărețul de muzică de petrecere Nelu Ploieșteanu.

Nelu Ploieșteanu a murit, vineri, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Artistul era internat cu Covid-19 la secția ATI a Spitalului Floreasca. Decesul cunoscutului interpret de muzică de petrecere s-a produs în jurul orei 01:00, la Spitalul Floreasca. Nelu Ploieșteanu se afla pe patul de spital de mai multe săptămâni, în stare gravă. Artistul era internat la Spitalul Floreasca din Capitală încă de la jumătatea lunii martie, mai exact din data de 13 martie. În tot aceste timp, medicii au fost extrem de rezervați în ceea ce privește evoluția stării sale de sănătate, cu atât mai mult cu cât artistul se confrunta cu probleme mari de sănătate la plămâni, dar și la inimă.

Jurnalista Mara Bănică a vorbit, la Antena 3, despre moartea lui Nelu Ploieșteanu. Aceasta a aflat vestea tragică de la fiica artistului. ”Mi-a fost și groază când mi-a sunat telefonul. Nu știu de ce mi se întâmplă mie în ultima vreme. M-a sunat fiica lui cu care am vorbit în fiecare zi, și, în momentul în care te sună în crucea nopții, mi-a și spus: ”Știi de ce te sun la ora asta, nu?” Și nici nu a mai fost necesar să îmi spună. Am înțeles că puțin după miezul nopții s-a stins. Problema este că ieri, doamna Elena, soția lui Nea Nelu, a primit un telefon de la DSP în care a fost anunțată că pot ieși din carantină. Și dumneaei, și Nea Nelu. Deci, legal, nu mai exista pericolul răspândirii virusului și nici nu cred că îl mai avea în organism”, a declarat Mara Bănică.

Florin Vasilică, declarații după moartea lui Nelu Ploieșteanu

Și interpretul de muzică populară Florin Vasilică a făcut declarații după moartea lui Nelu Ploieșteanu.

”Era vorba și de niște afecțiuni vechi care suprapuse cu COVID au dus la rezultatul ăsta trist. Eu m-am trezit de dimineața și soția mi-a spus că nea Nelu a încetat din viață. Știu doar că în 2018 s-a stins și băiatul lui, iar informațiile le-am avut tot din presă de la Florin Condurățeanu. Era foarte gravă stare. Am înțeles că a și refuzat internarea în spital.Ultima dată am vorbit la telefon, voia să vină să cânte la Alexandria. Din păcate a venit pandemia, nu s-au mai putut organiza evenimente. Niciodată la nea Nelu nu se vedea problemele, un om de o calitate extraordinară, bine dispus. Îmi pare sincer rău pentru dumnealui”, a spus Florin Vasilică la Antena Stars, citat de spynews.ro.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. Cânta muzică lăutărească de la vârsta de 18 ani, când a început să cânte în satul natal. A cântat la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, apoi în mai multe restaurante. După 1990, a lansat peste 15 albume. Acesta a colaborat și cu marii actori actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

citește și...