Mamă și tată vitreg, încarcerați pentru că și-au torturat și ucis fiul adolescent

04.11.2022, 17:02

Un cuplu “malefic” care a ucis un băiat de 15 ani după ce l-a supus unei “campanii extrem de oribile și prelungite de abuzuri fizice și psihice extreme” a fost condamnat la aproape 80 de ani de închisoare. “Ai transformat fiecare zi din viața lui Sebastian într-un coșmar. De ce l-ai urât în așa măsură, când i-ai permis acelui psihopat să îl trateze pe Sebastian în felul acesta.”

Agnieszka Kalinowska, în vârstă de 35 de ani, și Andrzej Latoszewski, în vârstă de 38 de ani, l-au torturat pe Sebastian Kalinowski în casa lor din Huddersfield timp de luni de zile înainte ca acesta să moară în august 2021.

Cuplul a fost găsit vinovat de crimă în urma unui proces la Leeds Crown Court, transmite BBC.

Mamă și tată vitreg, încarcerați pentru că și-au torturat și ucis fiul adolescent

Kalinowska și Latoszewski au fost anunțați că vor petrece cel puțin 39 de ani în închisoare pentru uciderea lui.

Judecătorul Lambert a declarat că a fost imposibil să privești imaginile de pe camerele de supraveghere, care au surprins o mare parte din abuzurile lui Sebastian în casă, fără să fii “complet îngrozit”.

Adolescentul, folosit pe post de “sac de box”

Comentariile ei privind sentința au fost filmate pentru prima dată în Anglia în afara Londrei și doar a treia oară când au fost difuzate pentru unele cazuri penale.

Ea a declarat că Latoszewski, un obișnuit al sălii de sport, era un “bătăuș” care căuta să-l intimideze și să-l sperie pe Sebastian, în vârstă de 15 ani, considerându-l “o pradă ușoară”.

În înregistrările video filmate de o rețea extinsă de camere de luat vederi în toată casa modestă a familiei se vede cum băiatul este bătut prin casă, Latoszewski oprindu-se doar pentru a se șterge de transpirație sau pentru a-și admira mușchii.

Adresându-se lui Kalinowska, judecătorul a spus că acesteia “pur și simplu nu-i păsa” de ceea ce i se întâmpla fiului ei.

Judecătorul a descris modul în care imaginile l-au surprins pe Latoszewski, care folosea steroizi, folosindu-l pe adolescent pe post de “sac de box”, în timp ce mama sa “stătea indiferentă pe canapea, mâncând, bând sau uitându-se la televizor”.

Ea a spus: “Te arată pe tine, Latoszewski, folosind tehnicile tale de arte marțiale pentru a-l lovi cu pumnii și picioarele pe Sebastian în mod repetat în jurul trunchiului și al capului, folosind corpul lui Sebastian în același mod în care ai folosit sacul de box din grădina ta. Kalinowska, ai fost aproape întotdeauna prezentă atunci când a fost aplicat abuzul.”

Atunci când nu era bătut, Sebastian stătea în dormitorul său imaculat ca pedeapsă, în timp ce cuplul îndrăgostit se plimba împreună – urmărind camerele de pe telefonul mobil pentru a se asigura că băiatul nu părăsește camera sa.

În timpul procesului de șase săptămâni, instanța a auzit cum Sebastian a ajuns în Marea Britanie din Polonia în octombrie 2020 pentru a locui cu mama sa și cu partenerul acesteia în West Yorkshire.

“Cel mai mare rău”

În următoarele luni, Sebastian a fost bătut în mod repetat de cuplu și supus unor pedepse crude și umilitoare dacă ei considerau că se comportă greșit. Tatăl lui Sebastian, Jacek Kalinowski, a urmărit dezbaterile prin legătură video dintr-o sală de judecată din Polonia.

Într-o declarație a victimei citită în fața instanței din Leeds, el a spus că mama băiatului a fost “cel mai mare rău care a existat pe acest pământ”.

El a spus: “Ai transformat fiecare zi din viața lui Sebastian într-un coșmar. De ce l-ai urât în așa măsură, când i-ai permis acelui psihopat să îl trateze pe Sebastian în felul acesta, iar apoi ai participat cu ușurință la toată povestea? I-ai provocat atât de multă durere și umilință. L-ai făcut pe fiul meu un sac de box pentru tine, ai comis un act terifiant și ai fost nemiloasă.”

Examenele medicale au arătat că adolescentul, care era mic pentru vârsta sa, a suferit 28 de fracturi la coaste de-a lungul unei perioade de timp.

Avea un cheag mare de sânge în ficat, mușchiul inimii era afectat și avea cruste mari pe spate și pe fese, cu răni despre care judecătorul a spus că erau “atât de adânci încât grăsimea fusese îndepărtată până la mușchi”.

Inspectorul Tony Nicholson, care a condus ancheta privind uciderea lui Sebastian, a declarat că acest caz a fost cel mai chinuitor din cei 29 de ani de carieră în poliție.

“Sebastian a fost un copil care nu ar fi putut fi mai izolat și care pare să fi suferit cele mai îngrozitoare abuzuri în tăcere, ajungând chiar să le considere normale”, a spus el.

 

citește și...