Mama fetiței ucise la Arad a fost audiată. Femeia nu va fi decăzută din drepturi. Protecția Copilului: “Este grijulie și îşi iubeşte copiii”

05.11.2021, 18:43
Mama fetiței ucise la Arad a fost audiată. Femeia nu va fi decăzută din drepturi. Protecția Copilului: Este grijulie și îşi iubeşte copiii
Antonia, fetița găsită moartă pe un câmp din Arad

Mama Antoniei, fetița ucisă și incendiată de concubinul femeii, nu va fi decăzută din drepturile părintești. Potrivit unei decizii emise de Protecția Copilului, femeia este o mamă model.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a transmis că mama Antoniei a fost audiată „în calitate de parte civilă a numitei RS, mama victimei O. Antonia, în prezenţa apărătorului ales şi a psihologilor”, informează publicația locală AradOnline.

La audierile de joi, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, au participat și reprezentanți ai Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad.

Mama fetiței ucisă și incendiată a fost audiată

Reprezentații Protecției Copilului spun că femeia are toate șansele să nu fie decăzută din drepturile părintești, fiind văzută drept un părintele model care are grijă de copii.

„Mama Antoniei, fetiţa ucisă cu o săptămână în urmă, are toate şansele să nu fie decăzută din drepturile părinteşti (…) Din observaţiile noastre, s-a purtat foarte bine cu copiiii, este grijulie faţă de copii. Considerăm că este o mamă care îşi iubeşte copiii”, a declarat Erika Stark, director DGASPC Arad, potrivit observatornews.ro.

Pe de altă parte, Cristian Oancea spune că mama Antoniei este o persoană introvertită, care nu poate comunica decât cu cea mai bună prietenă.

„O singură prietenă are, o singură persoană, toată viața ei”

„Acum două minute am trecut granița. O singură prietenă are, o singură persoană, toată viața ei. O singură prietenă a avut și are, cu altă lume nu vorbește, ea cu altcineva nu poate să comunice”, a povestit Cristian Oancea, pentru un post de televiziune.

Citește și: Tatăl Antoniei, sfâșiat de durere, după ce a ajuns la locul crimei : „Îmi spuneam că trebuie să ajung acasă! Îmi era un dor de fată…” | Bărbatul face dezvăluiri despre mama fetiței ucise

Mama Antoniei spune că nu a știut de planul pe care iubitul ei urma să îl pună în aplicare. Însă, rudele criminaluli au făcut acuzații la adresa femeii și au spus că ea era informată de crimă oribilă petrecută în apartamentul groazei.

Familia criminalului face acuzații

”Ea a fost acasă. A fost acasă când s-a întâmplat chestia aia. El a iubit-o foarte mult si s-ar putea s-o acopere pe ea.

Dacă era așa o mamă grijulie, după ce i-a spus Crișan că copila-i moartă, de ce s-a mai pus în pat cu el? S-a pus în pat cu el, a stat liniștită, de ce n-a sunat poliția? O mamă….”, spune familia tânărului.

Criminalul a recunoscut că a bătut-o pe copilă și a lovit-o cu capul de perete. Motivul care l-a determinat să recurgă la acest gest este unul de-a dreptul șocant.

„S-a enervat, a fost deranjat de fetița concubinei sale care îl gâdila și a vrut să se joace cu el. A dat-o cu capul de perete”, a declarat Ruxandra Tarcea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, potrivit Libertatea.

Tatăl vitreg în vârstă de 23 de ani al Antoniei, copila găsită moartă sâmbătă seara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

citește și...