Mall-urile s-ar putea redeschide din 15 iunie. Ce a declarat ministrul Economiei

02.06.2020, 15:51
Mall-urile s-ar putea redeschide din 15 iunie. Ce a declarat ministrul Economiei
Mall-urile s-ar putea redeschide din 15 iunie. Ce a declarat ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că mall-urile s-ar putea redeschide începând cu 15 iunie, dacă ”lucrurile merg bine”.

Marți, Virgil Popescu se întâlnește cu reprezentanții centrelor comerciale pentru a discuta despre redeschiderea magazinelor mari. Ministrul Economiei este încrezător că mall-urile s-ar putea redeschide pe 15 iunie.

„Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, potrivit Digi24.

De la 1 iunie, autoritățile au anunțat noi măsuri de relaxare pe durata stării de alertă din țara noastră din cauza pandemiei de coronavirus.

”Am trecut de vârf”

Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, la Digi24, că cifrele oficiale privind evoluția pandemiei de coronavirus în România arată că am trecut de vârf.

“Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi.

Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic.

Suntem pe pantă descendentă”, a spus Horațiu Moldovan.

Acesta a adăugat că românii vor putea merge în concediu, dar cu respectarea măsurilor de prevenție.

“Să păstrăm distanța socială, să evităm aglomerările, să promovăm altă abordare a evenimentelor sociale, atunci lucrurile vor merge spre bine”, a afirmat Horațiu Moldovan.

Ludovic Orban, despre evoluția pandemiei

Premierul României, Ludovic Orban, a mărturisit că are emoții în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus din România după măsurile de relaxare.

”Emoțiile sunt legate de respectarea regulilor, de punerea în practică a acestor chestiuni care sunt importante. Și la un concert, de exemplu, la un concert în aer liber trebuie respectate regulile pe care le-am stabilit, de distanță fizică, de protecție sanitară, purtarea măștii la concert”, a spus premierul României.

citește și...