Maia Morgenstern are COVID-19. ”Nu vreau să devin o povară: cred că am evitat o tragedie”

09.11.2021, 11:36
Maia Morgenstern are COVID-19. ”Nu vreau să devin o povară: cred că am evitat o tragedie”
Maia Morgenstern are COVID-19. ”Nu vreau să devin o povară: cred că am evitat o tragedie”

Actrița Maia Morgenstern, în vârstă de 59 de ani, a fost confirmată cu COVID-19. Renumita artistă a transmis un mesaj amplu pe contul său de pe o rețea de socializare. Aceasta a explicat că s-a testat de mai multe ori, iar în momentul în care rezultatul a fost pozitiv a adecis să-și anuleze orice spectacol pentru a nu îi infecta pe ceilalți.

Maia Morgenstern are COVID-19. Anunțul a fost făcut de actriță pe pagina sa de Facebook.

”În toată această perioadă am respectat toate regulile impuse, am urmat sfaturile specialiștilor de a mă proteja de boală, prin toate mijloacele cunoscute. Fără fanfaronadă, fără propagandă, fără surle și trâmbițe, fără a jigni sau agresa pe nimeni.  Nu vreau să vă fiu o povară.  Tot în această perioadă am făcut zeci și zeci de teste. Mai ales în ultimele 2…3 luni. Prin natura profesiei mele, călătoresc mult, sunt expusă multor riscuri. Și, da, vreau să muncesc, să-mi câștig existența: nu vreau să fiu o povară.  O dată la doua zile sau în fiecare zi, dacă am spectacol sau filmare, făceam (și voi face!) test rapid. Certificat, necertificat, documente de orice culoare…eu fac, făceam și voi face test. Desigur, mulți râdeau de mine….și vor mai râde. Nu-i nimic, nu vreau să le fiu o povară”, a scris artista în mediul online.

Maia Morgenstern are COVID-19. ”E modul meu de a incerca să scutesc oamenii din jurul meu de povara și spectacolul cumplit al unei forme grave de boală”

Maia Morgenstern a explicat că a mers la medic imediat ce rezultatul testului pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

”Și a fost așa: M-am testat alaltăieri, negativ.  M-am testat ieri, negativ.  M-am testat și astăzi (pentru că urma să am spectacol): POZITIV. Evident, am anulat totul. Evident, m-am prezentat la medic din primul moment.  Nu vreau să devin o povară: cred că am evitat o tragedie. Aș fi putut infecta la rândul meu alți și alți colegi, parteneri de scenă, de muncă.  Evident, am urmat cu sfințenie tratamentul prescris.  E modul meu de a incerca să scutesc oamenii din jurul meu de povara și spectacolul cumplit al unei forme grave de boală.  Felul meu de a spune: mulțumesc, domnilor și doamnelor doctor, asistente și asistenți, personal medical.  Prețuiesc enorm efortul vostru! Nu vreau să fiu o povară!….. Acum, însă, nu înțeleg, nu pot înțelege ceva  Cum, cum să începi școala iar testele…peste o săptămână, așa… În fine. Nu mă întreabă nimeni pe mine.  Dar cred din tot sufletul că a te testa, a fi testat, a se face testarea în masă, în mod constant ar putea să ajute. Sau cel puțin, nu face rău. Nu cunosc efecte adverse… Cred”, a mai spus actrița.

1.711.137  de cazuri de COVID-19 în România de la debutul pandemiei

Alte 4.255 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate luni, 8 noiembrie 2021, în țara noastră. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate 241 de decese, din care unul anterior. De la debutul pandemiei și până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.711.137 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 1.507.776 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, au decedat 50.996 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.849. Dintre acestea, 1.870 sunt internate la terapie intensivă. Din totalul pacienților internați, 348 sunt minori, 318 fiind internați în secții și 30 la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.438.955 de teste RT-PCR și 4.707.465 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 117.207 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 17.795 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.766 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 145 de persoane.

citește și...