Maia Morgenstern, amenințată cu moartea. ‘Scursură ordinară care nu meriţi să calci pe pământ românesc’

29.03.2021, 15:10
Maia Morgenstern, amenințată cu moartea. 'Scursură ordinară care nu meriţi să calci pe pământ românesc'
Maia Morgenstern, amenințată cu moartea. 'Scursură ordinară care nu meriţi să calci pe pământ românesc'

Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat, a primit o serie de amenințări dure pe adresa de mail a instituției. Amenințările erau asupra actriței și a familiei sale. Poliția a deschis o anchetă. 

În urmă cu câteva zile, pe câteva adrese de mail care aparțin Teatrului Evreiesc, au sosit mai multe mesaje cu injurii și amenințări la adresa instituției de cultură, dar și la adresa actriței Maia Morgenstern. Actrița a depus deja o plângere la poliție.

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea

„O tu evreică slinoasă să nu fii supărată că TPI a început proces împotriva altor slinoşi care au omorât şi torturat oameni nevinovaţi. Tu care eşti moartă şi îngropată din punct de vedere artistic Tu care eşti un zero al cinematografiei Te-ai impus şi ai fost impusă prin evreisme, jidanisme ca decan, ca director de teatru, în cinematografia românească şi mondială Tu coruptă nenorocită care ai obţinut fonduri nemeritate în baza evreismelor şi jidanismelor Tu scursură ordinară care nu meriţi să calci pe pământ românesc Ţi-ai câştigat biletul către lagărul corupţilor alături de alte scursuri corupte O să-ţi ţină de plictiseală politicianul zero dacian Cioloş, tot o scursură ordinară“, scrie în noul mesaj trimis Teatrului Evreiesc de Stat.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, Direcția de Investigații Criminale ar fi primit sprijinul Brigăzii de Securitate Cibernetică din SRI. Ar fi fost identificați doi posibili suspecți, unul din București, celălalt din județul Timiș.

Ce spune primarul sectorului 2

„Mintea mea nu poate concepe. Am fost crescut altfel. Am trăit pe lângă altfel de oameni. Am citit cărţi, da, despre o epocă pe care o credeam uitată. Le-am citit cu mintea omului care era convins că epoca aceea a trecut. Că omenirea este cu (măcar) un pas în faţă. Pare că am greşit. Înţeleg că Facebook blochează conturile celor care postează cum arată răul în stare pură.

Nu este un rău primitiv, ci un rău elaborat. Un rău cu referinţe istorice, cu referinţe culturale. Un rău educat. Este un rău care înţelege lumea şi decide să fie rău. E mult mai uşor să lupţi cu oameni care sunt răi pentru că vor mai mulţi bani. Care fac lucruri ilegale să câştige mai mult. Asta e uşor, pentru că există feluri legitime de a câştiga bani şi îi poţi îndrepta spre acele feluri. E greu însă să lupţi cu un rău care are ca principală motivaţie ura. E teribil de greu să lupţi cu un astfel de rău“, a scris Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din Bucureşti, pe pagina de socializare.

 

citește și...