Ce avere are actrița Maia Morgenstern! Încasează un salariu colosal ca manager la Teatrul Evreiesc

26.12.2020, 14:30
Ce avere are actrița Maia Morgenstern! Încasează un salariu colosal ca manager la Teatrul Evreiesc
Ce avere are actrița Maia Morgenstern! Încasează un salariu colosal ca manager la Teatrul Evreiesc

Maia Morgenstern este una dintre cele mai apreciate actrițe din România! Actrița în vârstă de 58 de ani a jucat în numeroase piese de teatru în ultimii 40 de ani.

Ea a mărturisit că nu a intrat din prima la Facultatea de Teatru, așa cum și-a dorit, motiv pentru care a fost nevoită să muncească și mai mult. Toate aceste eforturi au ajutat-o să devină și mai bună, iar în prezent este una dintre cele mai talente actrițe de la noi.

După atâta muncă, Maia Morgenstern este și răsplătită pe măsură. De ceva timp, aceasta este și manager la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Ce venituri are Maia Morgenstern

Conform okmagazine.ro, toți cei care lucrează în subordinea Primariei Municipiului Bucureşti sau a Ministerului Culturii, încasează venituri considerabile lunar.

Asta este valabil și în cazul actriței Maia Morgenstern! Anul trecut, sumele încasate de Maia Morgenstern au fost din salarii și drepturi de autor.

Astfel, actrița a primit suma de 107.288 de lei de la Teatrul Evreiesc, 20.040 de lei din salariul la Universitatea Hyperion, 685.665 de lei din drepturile de autor şi 6.205 euro din premiile obţinute. În total, Maia a obținut în conturi suma de 180.000 de euro în anul 2019. Din salarii a scos aproximativ 15.000 de euro.

Are o avere impresionantă

Pe lângă toate acestea, ea mai deține conturi în lei şi euro, respectiv unul de 1.647.957 în lei şi altul de aproximativ 63.000 de euro. În total în conturile ei se află acum 400.000 de euro. Maia Morgenstern deţine şi 3 terenuri în Bucureşti, plus o casă şi două apartamente.

Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Amurgul e violet. Aştept pensia. Merit. Acum patruzeci de ani şi ceva, puţin ceva, am căzut la examenul de la facultate. Facultatea de teatru: IATC. Eram 500 de fete pe 4 locuri. N-am intrat. Meritam. Să nu intru: o nepotrivire. Monolog aiurea şi poeziile. De forţă, de dragoste, populară, fabulă sau de comedie. Şi filosofică. Aveam 18 ani. Am intrat la “muncă “, la Teatrul Evreiesc de Stat. Figurantă corp ansamblu – că n-aveam studii.

Aveam 18 ani. Am dansat si-am cântat, şi-am învăţat din mers. Şi-am plâns un pic”. Chiar dacă începutul a fost un pic anevoios pentru Maia, în cele din urmă şi-a îndeplinit visul. “Am intrat la Facultatea de Teatru. Tot 4 locuri erau, iar noi – 500. Da’ eu am intrat prima (şi dacă intram a treia… avea ceva? Sau ultima să fi intrat, ce, ar fi fost rău?) Aveam de-acum 19 ani şi eram prima. Studenţie, ambiţii, examene, conflicte, cafele, ţigări, amoruri. Maternitate. Nesiguranţă. Asta e ţara mea. Tu pleacă la tine în ţară. Nu, această problemă nu există, mi-au spus la BOB. Şi-au rupt memoriul pe care îl depusesem la Ministerul Educaţiei. Ce mai contează. Acum aştept pensia. Merit’, spunea Maia Morgenstern.

citește și...