Magda Vasiliu, enervată la culme. ”Eu nu pricep lentoarea și inconștiența autorităților”

14.03.2020, 12:14
Magda Vasiliu, enervată la culme. ”Eu nu pricep lentoarea și inconștiența autorităților”
Magda Vasiliu, enervată la culme. ”Eu nu pricep lentoarea și inconștiența autorităților”

Fosta prezentatoare a știrilor de la Prima TV se declară uimită de lentoarea cu care consideră că se mișcă autotitățile din România în cazul crizei de coronavirus.

Magda Vasiliu a răbufnit pe o rețea de socializare. Ea și-a spus părerea despre modul în care au acționat autoritățile în anumite situații în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

”Eu nu pricep lentoarea și inconștiența autorităților… Personalul medical de la spitalul Gerota care a intrat în contact cu domnul Nelu, polițistul mincinos, nu a fost testat. Se știe că o doctoriță din ATI, dar și managerul instituției sunt pozitivi la coronavirus. Eu știu un cadru medical (care are doi copii acasă) plasat în izolare la domiciliu, dar care nu a fost testat… Ce trebuie să faci ca să fii băgat în seamă? Unde trebuie să ceri sa fii testat, în condițiile în care ai intrat în contact cu persoane confirmate ca fiind infectate?”, a comentat Magda Vasiliu pe pagina sa de Facebook.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 97. Au fost înregistrate 36 de cazuri noi în doar 24 de ore, vineri. Inclusiv un copil de un an a fost diagnosticat c noul coronavirus. Printre cei infectați se număă un senator PNL și doi medici, unul dintre aceștia fiind managerul spitalului ”Gerota. Șase dintre pacienți au fost declarați vindecați. România se pregătește de scenariul 3. Scenariul 3 se aplică atunci când se înregistrează între 101 și 2.000 de cazuri. Atunci se va face un triaj la fiecare spital, iar cazurile de coronavirus vor avea prioritate. Spațiile pentru tratarea bolnavilor vor fi mărite și vor fi aduși medici suplimentari. Aproape 5.100 de oameni au murit până acum din cauza pandmiei, iar peste 145.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV.

citește și...