Magda Vasiliu, despre ce se întâmplă în România din cauza pandemiei de coronavirus. ”Dacă spitalele se închid, iar personalul medical e infectat nu văd cine și cum ar mai putea face ceva…”

24.03.2020, 15:48
Magda Vasiliu, despre ce se întâmplă în România din cauza pandemiei de coronavirus. ”Dacă spitalele se închid, iar personalul medical e infectat nu văd cine și cum ar mai putea face ceva...”
Magda Vasiliu, despre ce se întâmplă în România din cauza pandemiei de coronavirus. ”Dacă spitalele se închid, iar personalul medical e infectat nu văd cine și cum ar mai putea face ceva...”

Magda Vasiliu, fostă prezentatoare de știri la Prima TV, și-a spus părerea despre ce se întâmplă în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Vedeta a comentat despre ce se petrece cu personalul medical. Ea este de părere că mulți dintre angajații din spitale nu au vorbit despre problemele cu care se confuntă de frică.

”Acum vreo câteva zile, în plin scandal la spitalul Gerota, câteva persoane care fac parte din personalul medical au refuzat să vorbească cu presa. De frică. Așa au spus….. Frică, probabil, de șefi, de alți colegi care i-ar da în gât… Sau, poate, au tăcut de frica asumării unui adevăr crunt. Erau expuși la infectare, dar, de teamă să nu-și piardă postul, funcția, tăceau… chiar dacă riscau așa să-și piardă viața…Mă uit acum la spitalul din Suceava…Angajații au tăcut și aici tot de frică. Au acceptat să fie expuși unui virus periculos, de frică….Aud oameni care spun că mulți dintre membrii personalului medical nici nu știu cum se face echiparea corectă…pentru că nimeni nu le-a arătat. Sau, nu or fi avut combinezoane suficiente că să le arate…”, a notat Magda Vasiliu pe pagina sa de Facebook.

Magda Vasiliu a menționat și despre pericolul care pândește pe toată lumea dacă se închid spitale și dacă personalul medical este infectat.

”Spitalul din Codogno, Italia, a devenit focar de răspândire a coronavirusului pentru că aici nu s-au respectat proceduri. Dar, asta s-a întâmplat la începutul crizei sanitare. Înainte de anunțul OMS despre o posibilă pandemie. România, în schimb, a avut șansa de a avea timp să se pregătească și, ce să vezi, a ratat-o! Sper să mă înșel și totul să fie bine în România. Am rude, o am pe mama, am prieteni și colegi… pentru ei mi-aș dori să fie bine… Dar, la cum arată ultimele 24 de ore, nu prea are cum… Dacă spitalele se închid, iar personalul medical e infectat nu văd cine și cum ar mai putea face ceva…”, a adăugat Magda Vasiliu.

Până marți, 24 martie 2020, pe teritoriul României au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavius. 186 de cazuri noi au fost confimate marți. Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, 79 au fost declarate vindecate și externate. Tot marți a fost înregistrat și cel de-al optulea deces din cauza coronavirusului în România.

citește și...