Mădălin Ionescu: ”Înainte sa fie omorâți de coronavirus, mulți români vor fi lichidați de tragediile financiare personale”

24.03.2020, 12:26
Mădălin Ionescu: ”Înainte sa fie omorâți de coronavirus, mulți români vor fi lichidați de tragediile financiare personale”
Mădălin Ionescu: ”Înainte sa fie omorâți de coronavirus, mulți romani vor fi lichidați de tragediile financiare personale”

Fostul prezentator de televiziune Mădălin Ionescu  a vorbit desre efectele dezastruoase pe care le va avea pandemia de coronavirus în plan social și financiar.

Mădălin Ionescu este de părere că pandemia de coronavirus va avea efecte teribile asupra economiei.

”Dacă acest virus e o armă biologică… efectele lui vor fi chiar mai dezastruoase decât ne imaginăm. În cazul în care apariția lui e una naturală, nu avem decât să asteptăm cu înfrigurare și responsabilitate soluțiile medicale. Și în România vom avea foarte probabil peste 15 mii de îmbolnăviri (ca la orice gripă mai serioasă) și sute de decese (în situația cea mai fericită). Important e să nu le dăm prilej autoritătilor să înăsprească măsurile luate, pentru că pericolul cel mai mare vine din blocarea economiei. Asta va duce la cele mai mari drame posibile. Nici nu realizați ce se va întâmpla odată cu anihilarea activitătilor economice! Înainte să fie omorâți de coronavirus, mulți români vor fi lichidați de tragediile financiare personale”, a comentat fostul moderator de televiziune.

Mădălin Ionescu consideră că trebuie luate măsuri care să salveze economia, altfel se va crea un adevărat haos.

”O decizie ca în Italia de oprire a activitătilor economice care nu sunt indispensabile… va echivala cu o crimă în masă, fără un pachet real de măsuri de sprijinire a angajatorilor și a angajaților deopotrivă. România nu are PIB-ul Italiei sau al Spaniei ! Nu își permite luxul de a “sta pe tusă” o perioadă! Atenție … dacă nu va apărea peste noapte un antidot minune, e foarte posibil că cea mai mare parte a populației să se infecteze! O spun nume grele ale lumii științifice. Nu e o vorbă în vânt. Specialiștii afirmă că, totuși, 80 la sută din oameni vor supraviețui, 10-15 la sută vor rămane cu sechele, iar 5 la sută ar putea muri. Acesta e scenariul cel mai dur.

Dacă este adevărat… trebuie să ne asumăm consecințele, să diminuăm la maxim numărul deceselor, să evităm imbolnăvirea altora și să salvăm economia. Altfel vom plonja în haos, iar odată cu haosul va sări în aer tot eșafodajul acestei țări, de la președinte până la cel mai umil cetățean. E cazul să ne solidarizăm așa cum nu am făcut-o vreodată și să arătăm că suntem cu adevărat o națiune ! Putem învinge și o vom face!”, a încheiat acesta.

citește și...