Reacția lui Mădălin Ionescu la epidemia de coronavirus. ”La noi, pericolul cel mai mare vine de la cei care nu dau doi bani pe aproapele lor”

11.03.2020, 15:20
Reacția lui Mădălin Ionescu la epidemia de coronavirus. ”La noi, pericolul cel mai mare vine de la cei care nu dau doi bani pe aproapele lor”

Mădălin Ionescu și-a spus părerea despre epidemia de coronavirus într-o postare pe care a făcut-o pe contul său de socializare.

”Așa cum am anticipa … am intrat în rândul lumii. Avem COVID-19. Românii din Italia și conaționalii plecați spre “cizmă” în scopuri turistice au fost lăsați să intre/ să se întoarcă în țară cum au vrut. Monitorizarea e superficială, iar carantina cât se poate de lejeră. Chiar dacă in Italia se moare pe capete, rămân la părerea potrivit căreia niște greuceni testează o armă biologică, nu foarte puternică, dar care are o rată rapidă de răspândire. Sunt testate reacțiile unor piețe economice și grupuri sociale, iar la final vor apărea și marii câștigători ai acestei povesti dubioase cu iz de “secret f…. services”. Și in România “băieții deștepți” fac și vor face bani de pe urma isteriei COVID-19, un virus mai slab decât altele din gama lui. Problema la noi nu e legata de slaba capacitate a sistemului medical in a face fata unei epidemii de acest tip… Suntem obișnuiți!”, a spus fostul prezentator de televiziune.

Mădălin Ionescu este de părere că mulți conaționali nu au capacitatea de a respecta regulile primare de igienă.

”Problema e că mulți conaționali purtători de viruși gripali fac tot posibilul să le transmită și celor care nu au aceste infecții. Mă uitam seara trecută siderat într-un supermarket la cumpărătorii răciți … În 10-15 minute am văzut cel puțin cinci-șase persoane care și-au șters mucozitățile cu mâna și apoi au pipăit fără nicio jenă legumele, fructele și alte produse. Toți erau bărbați și nu păreau cocalari. Fără masca de protecție, șervețele, batiste etc. Poate indivizii nu sunt purtători ai virusului momentului, dar această inconștiență, această lipsă de respect față de alți cetățeni mi se par cel puțin condamnabile, definitorii pentru o parte din populația acestei țări. La noi pericolul cel mai mare vine de la cei care nu dau doi bani pe aproapele lor!”, a încheiat Mădălin Ionescu.

Au fost confirmate 32 de cazuri de  îmbolnăvire cu coronavirus din România.

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 631 de morți în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 10.149, au anunțat autoritățile locale.

China, țara din care a plecat coronavirusul, a confirmat marți 24 de cazuri noi, înregistrând o creștere față de cele 19 persoane infectate în zona precedentă. Numărul total de cazuri confirmate în China continentală a depășit pragul de 80.000. de asemenea, numărul oficial al deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 3.158 în cursul zilei de marți.

citește și...