Ludovic Orban: ‘România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări’

01.11.2020, 12:26
Ludovic Orban: 'România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări'
Declarația lui Ludovic Orban despre noile restricții. ”Vor afecta anumite categorii ale oamenilor, ale românilor. Le cer scuze”

Ludovic Orban a mărturisit recent că România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări.

De asemenea, acolo unde s-a depășit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori s-au luat măsuri, așa cum multe alte țări europene au avut creșteri masive ale îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Cu privire la Capitală, premirul României a spus că se va lua o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate.

Ludovic Orban, despre carantinarea Capitalei

‘Măsurile luate de diferite țări europene au fost luate în urma unei creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca ritm de creștere și număr de infectări.

Noi am prevăzut astfel de măsuri. Am închis peste tot unde s-a depășit 3 la mie aceste activități, legate de baruri, restaurante. Încă de la prelungirea stării de urgență am interzis evenimentele private – nunți, botezuri, evenimente private unde nu se respectă regulile de protecție sanitară.

Măsurile sunt condiționate de depășirea unui anumit indice de răspândire. Avem astfel de măsuri în vigoare. În București vrem să vedem efectele măsurilor adoptate în urmă cu aproape două săptămâni, va exista deja o decizie legat de continuarea măsurilor care au fost adoptate. Dacă vor fi necesare alte măsuri, în urma analizelor pe care le vom face, vom lua decizii și le vom anunța’, a declarat duminică Ludovic Orban, scrie Digi24.

Ce a spus și Nicușor Dan

Și primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a spus că se gândește la carantinarea anumitor zone ale Capitalei, dacă măsura se va impune. Nicușor Dan a declarat că nu are în vedere o carantină generală în Capitală.

‘Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare sistemul informatic care prezintă localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei – patru zile până la momentul în care va fi complet funcțional. Dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerație sau mai multe străzi, putem lua decizia de carantinare locală’, a spus Nicușor Dan, la Digi24.

 

 

 

citește și...