Bilanțul coronavirusului în țara noastră: peste 6.500 de cazuri în ultimele 24 de ore

30.10.2020, 13:43
Bilanțul coronavirusului în țara noastră: peste 6.500 de cazuri în ultimele 24 de ore
Bilanțul coronavirusului în țara noastră: peste 6.500 de cazuri în ultimele 24 de ore

Vineri, 30 octombrie 2020, au fost raportate peste 6.500 de noi cazuri de infectare cu coronavrius pe teritoriul țării noastre.

Alte 6.546 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 în țara noastră a ajuns vineri, 30 octombrie 2020, la 235.586.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI, precizează Hotnews.

36.335 de teste pentru coronavirus au fost efectuate în ultimele 24 de ore. În utimele 24 de ore au fost înregistrate 103 decese. De la începutul epidemiei în România, 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați.

Ludovic Orban: ”Suntem departe de o decizie privind carantinarea totală”

Premierul României, Ludovic Orban, a afirmat că nu se impun măsuri de carantină totală în România. De asemenea, acesta a declarat că în zonele în care incidența a trecut de 3 la mia de locuitori ”se vede cu ochiul liber că oamenii poartă măști și respectă regulile impuse”.

“Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit deja un set de măsuri aferente acestei creşteri a numărului de cazuri pe care le aplicăm şi sunt în curs de aplicare şi analizăm care sunt efectele acestor măsuri. (…) Va trebui să avem temeiuri extrem de serioase pentru a impune alte măsuri de restricţie. Iar, ceea ce se tot vorbeşte cu carantinarea totală, suntem departe de o astfel de decizie. (…) Eu spun cu fiecare ocazie că putem să trăim normal, putem să avem puţine măsuri de restricţie cu o singură condiţie – oamenii să respecte măsurile de protecţie sanitară. Este simplu dacă oamenii respectă măsurile de protecţie sanitară: se pot duce la serviciu, se pot duce la spectacol, pot să trăiască o viaţă cât mai aproape de normal, cu o singură condiţie – respectarea măsurilor de protecţie”, a declarat premierul României, potrivit Digi24.

”De asemenea, se vede cu ochiul liber şi pe stradă, nu numai în Bucureşti, ci peste tot unde s-a depăşit pragul de 3, că o majoritate zdrobitoare a cetăţenilor respectă regulile, iar, dacă sunt oameni care nu respectă regulile, autorităţile îşi fac datoria şi îi amendează”, a adăugat Ludovic Orban.

 

citește și...