Ludovic Orban: ”Preoții nu pot să țină slujbele cu masca pe figură. Cei care cânta în cor nu pot să cânte cu masca pe față”

15.06.2020, 09:35
Ludovic Orban: ”Preoții nu pot să țină slujbele cu masca pe figură. Cei care cânta în cor nu pot să cânte cu masca pe față”
Ludovic Orban: ”Preoții nu pot să țină slujbele cu masca pe figură. Cei care cânta în cor nu pot să cânte cu masca pe față”

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit despre redeschiderea bisericilor. Acesta a afirmat că este vorba despre o decizie care trebuie luată cu precauție.

Ludovic Orban a declarat că redeschiderea bisericilor trebuie să mai aștepte, pentru că slujbele în interiorul lăcaşurilor de cult sunt periculoase.

„Am discutat în zona religioasă cu Preafericitul Pariarh și alți lideri religioși. Le-am spus că vom deschide la un moment dat bisericile, dar această decizie trebuie luată cu precauții maxime și într-o perioada în care nivelul de răspândire a virusului este foarte scăzut. La biserica este un spațiu închis, unde oamenii stau înghesuiți. Să fim serioși, nu poți să te duci cu jandarmii să verifici măsurile de distanțare. Este o chestiune și de autoreglementare din partea bisericii.

Preoții nu pot să țină slujbele cu masca pe figura. Cei care cânta în cor nu pot să cânte cu masca pe față. Dacă unul e bolnav, îi îmbolnăvește pe toți. Eu am încredere în biserici că au puterea de organizare. Pe de altă parte, este încă acest virus”, a declarat premierul României la B1TV, citat de Antena 3.

Ce spune despre prelungirea stării de alertă

Premierul României a făcut declarații și despre prelungirea stării de alertă în țara noastră în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a anunțat că Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea de alertă şi măsurile aferente pe următoarele 30 de zile va fi elaborată luni sau marţi.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus:

“Înseamnă că nu va mai fi stare de alertă. Înseamnă că autorităţile vor rămâne fără instrumentele necesare pentru a determina respectarea regulilor de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor. Asta se va întâmpla. Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”.

citește și...