Informație de ultimă oră! Ludovic Orban va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

13.06.2020, 13:29
Informație de ultimă oră! Ludovic Orban va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile
Ludovic Orban vrea prelungirea stării de alertă/ foto: captura video

Sâmbătă, 13 iunie, Ludovic Orban a declarat că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. În plus, premierul a mai spus că speră ca majoritatea din Parlament trebuie să înţeleagă necesitatea acestui demers.

‘Vom cere prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Am încredere că va exista o majoritate în Parlament, care să înţeleagă nevoia prelungirii stării de alertă şi care să înţeleagă faptul că nu pot să pună în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală’, a declarat Ludovic Orban sâmbătă, în Piaţa Universităţii. El a fost prezent pentru a susține un discurs pentru cei 30 de ani de la Mineriada 13-15 iunie 1990.

Ludovic Orban vrea prelungirea stării de alertă

Premierul Ludovic Orban i-a transmis și un mesaj lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, prin care îi preciza că decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci este fundamentată ştiinţific.

‘Nu am ce să comentez, nu există nicio legătură între declaraţii şi răspândirea epidemiei, mesajul meu este simplu, decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci e o decizie care este fundamentată ştiinţific, care are în spate considerente privind sănătatea publică, care este singura soluţie, o soluţie indispensabilă care să permită autorităţilor şi specialiştilor să apere sănătatea şi viaţa românilor’, a declarat Orban la Piaţa Universităţii, scrie Digi24.

Noi măsuri de relaxare din 15 iunie

După 15 iunie vor intra în vigoare noile măsuri de relaxare. Astfel, vor fi redeschise casele de pariuri și jocuri, însă cele din mall-uri vor rămâne în continuare închise, la fel și cinematografele, locurile de joacă și restaurantele, dacă acestea nu sunt în spații deschise.

‘Se permite reluarea activităților pentru jocurile de noroc, respectiv Loteria, casele de pariuri care prezintă un risc epidemiologic relativ scăzut’, a mai anunțat Ludovic Orban.

Până acum, în țara noastră, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 15.635 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1394 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 171 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 552.670 de teste. 

citește și...