Ce spune Ludovic Orban despre prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile.’Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări’

10.08.2020, 17:15
Ce spune Ludovic Orban despre prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile.'Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări'
Ce spune Ludovic Orban despre prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

Luni, 10 august, premierul Ludovic Orban a declarat că este posibil ca Guvernul să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul țării.

La finalul acestei săptămâni expiră starea de alertă în România, iar decizia ar trebui luată în următoarele zile. În plus, Ludovic Orban a ținut să precizeze că nu va impune alte restricții, în condițiile în care țara noastră a avut creșteri masive ale cazurilor noi de coronavirus.

Ce decizie ar putea să ia

‘Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. 

Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea măștilor, nu afectează desfășurarea activităților economice. Mai sunt solicitări cu privire la desfășurarea unor activități. Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări vom lua toate deciziile politice’, a declarat prim-ministrul, scrie Digi24.

Țara noastră a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, iar pe 16 iunie a fost prelungită pentru încă 30 de zile.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 779 de cazuri noi din 6.607 teste efectuate. La terapie intensivă sunt internați 476 de pacienți, iar bilanțul morților a ajuns la 2.729.

Ce spune Nelu Tătaru despre vaccin

În urmă cu câteva zile, Nelu Tătaru a anunțat că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID. Ministrul Sănătății a declarat că România a cerut Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus.

‘Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută. Prima firmă care va avea vaccinul, Comisia Europeană se va îndrepta spre această firmă și vom avea și noi acces la vaccin. Două firme se apropie de final, probabil în prima jumătate a anului viitor va fi disponibil pe piață’, a declarat ministrul sănătăţii într-o conferință de presă.

citește și...