Ludovic Orban: ”S-au micşorat amenzile, dar le vom aplica”

19.05.2020, 09:52
Ludovic Orban: ”S-au micşorat amenzile, dar le vom aplica”
Ludovic Orban: ”S-au micşorat amenzile, dar le vom aplica”

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut noi declarații despre sancțiunile care vor fi date celor care încalcă regulile stab ilite de autorități pe durata stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a avertizat că se vor da amenzi pe durata stării de alertă. Acesta a afirmat că amenzile au fost micșorate.

“S-au micşorat amenzile, dar vom aplica amenzile, pentru că (altfel) cum facem diferenţa între cei 98% dintre cetăţenii români care sunt corecţi, care respectă legea, care se comportă în conformitate cu regulile stabilite şi cei 2% care nu respectă legea?

Normal că este o formă prin care-i determinăm pe cei care nu respectă regulile şi care-i pun în pericol pe ceilalţi îi determinăm şi prin această pârghie care este amenda.

Există şi cealaltă pârghie penală, pentru că sunt anumite situaţii în care o faptă de zădărnicire a combaterii epidemiei poate constitui o faptă penală în conformitate cu Codul Penal”, a declarat Ludovic Orban la B1TV, citat de Digi24.

A cerut instituțiilor să urmărească respectarea regulilor

Șeful Guvernului a precizat că a cerut autorităților care au drept de control să se asigure că sunt alicate măsurile impuse de starea de alertă.

“Am avut chiar astăzi o întâlnire cu toate instituţiile statului care sunt implicate în aplicarea reglementărilor şi în sancţionarea încălcării reglementărilor, am solicitat Inspecţiei de Stat pentru Controlul Traficului Rutier şi tuturor celorlalte entităţi, Inspecţia de Muncă, ANSVSA şi toate Direcţiile de Sănătate Publică să fie extrem de prezente în teren, să urmărească respectarea regulilor pe care le-am stabilit pentru toate domeniile de activitate”, a afirmat premierul României, Ludovic Orban.

România a ieșit din starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus și a intrat în starea de alertă în data de 15 mai, când măsurile impuse de autorități au fost relaxate.

citește și...