Lucian Mîndruță, îngrijorat pentru soția lui care este doctor: ‘Am aflat c-a murit și un medic tânăr’

12.03.2020, 14:47
Lucian Mîndruță, îngrijorat pentru soția lui care este doctor: 'Am aflat c-a murit și un medic tânăr'
Lucian Mîndruță, îngrijorat pentru soția lui care este doctor: 'Am aflat c-a murit și un medic tânăr'

Lucian Mîndruță este tare îngrijorat în această perioadă, pentru că soția lui, Ioana, este medic într-un spital din București și a fost nevoită să ajute persoanele infectate cu coronavirus.

Lucian Mîndruță, îngrijorat pentru soția lui care este doctor: ‘Am aflat c-a murit și un medic tânăr’

Fostul prezentator tv a explicat cum soția lui a plecat la spital, pregătită cu absolut tot ce este necesar, în condițiile în care ar fi fost nevoită să rămână acolo mai multe zile și nopți. Partenera jurnalistului este medic neurolog la un spital din Capitală.

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în creștere în România, iar cele mai multe multe cazuri au fost înregistrate  în București.

M-am trezit la patru, de grijă. Soția mea, pe la 6. S-a spălat și-a facut bagajul: haine pentru câteva zile, în caz că trebuie să rămână la serviciu mai multe zile și nopți. În bagaj intră și o mască. A primit-o cadou ieri de la cineva. Atât are, una singură.

Soția mea e medic. Lucrează la un spital din București. În fiecare zi vede 10, poate 20 de pacienți. Cum e la neurologie, poate că e mai ferită. Dar dacă unul cu durere de cap ajunge la ea crezând că-i accident cerebral și de fapt e corona? Asta e întrebarea, și nu avem un răspuns la ea. Nimeni nu are.

Îmi aduc aminte că acum o lună ne uitam amândoi la televizor la medicii chinezi, înfofoliți din cap până-n picioare în combinezoane speciale. Și chiar discutam: băi, da’ ce organizați sunt ăștia, ce isterie…

Și după aia am aflat c-a murit și-un medic tânăr. Și ne-a trecut un fior. Ieri seară am început să discutăm planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri, și să ne dăm unul altuia PIN-urile, în caz de ceva…

Înțelegeți? Și totuși, azi s-a trezit la 6, s-a îmbrăcat, și-a luat bocceluța de criză și-a plecat spre spital. Fără să crâcnească. Fără să se gândească vreo clipă la o alternativă la această datorie. Am vrut să vă spun și vouă asta. Că poate țineți minte până data viitoare când vă înjurați doctorii. Mulțumesc’, a scris Lucian Mîndruță pe Facebook.

citește și...