Lucian Mândruță, îngrijorat de situația soției sale, medic. ”Am început să ne facem planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri”

14.03.2020, 10:08
Lucian Mândruță, îngrijorat de situația soției sale, medic. ”Am început să ne facem planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri”
Lucian Mândruță, îngrijorat de situația soției sale, medic. ”Am început să ne facem planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri”

Lucian Mândruță este căsătorit cu un medic neurolog. Acesta a vorbit despre situația partenerei sale de viață.

Într-o postar pe care a făcut-o pe contul său de socializare, Lucian Mândruță a vorbit despre riscurile la care se supune soția sa, zi de zi, din cauza pandemiei de coronavirus.

”M-am trezit la patru, de grijă. Soţia mea, pe la 6. S-a spălat şi-a facut bagajul: haine pentru câteva zile, în caz că trebuie să rămână la serviciu mai multe zile şi nopţi. În bagaj intră şi o mască. A primit-o cadou ieri de la cineva. Atât are, una singură. Soţia mea e medic. Lucrează la un spital din Bucureşti. În fiecare zi vede 10, poate 20 de pacienţi. Cum e la neurologie, poate că e mai ferită. Dar dacă unul cu durere de cap ajunge la ea crezând că-i accident cerebral şi de fapt e corona? Asta e întrebarea, şi nu avem un răspuns la ea. Nimeni nu are. Îmi aduc aminte căacum o lună ne uitam amândoi la televizor la medicii chinezi, înfofoliţi din cap până-n picioare în combinezoane speciale. Şi chiar discutam: băi, da’ ce organizaţi sunt ăştia, ce isterie…Şi după aia am aflat c-a murit şi-un medic tânăr. Şi ne-a trecut un fior”, a povestit jurnalistul.

Acesta a vorbit și despre planurile pe care și le-a făcut el și partenera sa de viață.

”Ieri seară am început să discutăm planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri, şi să ne dăm unul altuia PIN-urile, în caz de ceva…Înţelegeţi? Şi totuşi, azi s-a trezit la 6, s-a îmbrăcat, şi-a luat bocceluţa de criză şi-a plecat spre spital. Fără să crâcnească. Fără să se gândească vreo clipă la o alternativă la această datorie. Am vrut să vă spun şi vouă asta. Că poate ţineţi minte până data viitoare când vă înjuraţi doctorii”, a adăugat el.

Ulterior, Lucian Mândruță a povestit că în urma postării pe care a făcut-o despre soția sa, aceasta a prmit echipament de protecție de la locul de muncă, dar și de la prieteni.

”Acum cateva zile va scriam aici ca sotia mea, medic, pleaca dimineata la slujba cu o singura masca. Si aia primita cadou. Au fost cateva mii de oameni care au reactionat emotional la povestea ei.

De atunci s-au schimbat cateva lucruri. A primit combinezon si masca la serviciu. Dar cele mai pretioase sunt cele primite de la voi. Masti (inca nu le-am recuperat pe toate) si ochelari de protectie. Vor fi foarte utile. Si ea, si eu, va multumim!”, și-a anunțat Lucian Mândruță prietenii din mediul virtual.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 95. Au fost înregistrate 36 de cazuri noi în 24 de ore, vineri. Inclusiv un copil de un an a fost diagnosticat c noul coronavirus. printre cei infectați se număă un senator PNL și doi medici, unul dintre aceștia fiind managerul spitalului ”Gerota. Șase dintre pacienți au fost declarați vindecați. România se pregătește de scenariul 3. Scenariul 3 se aplică atunci când se înregistrează între 101 și 2.000 de cazuri. Atunci se va face un triaj la fiecare spital, iar cazurile de coronavirus vor avea prioritate. Spațiile pentru tratarea bolnavilor vor fi mărite și vor fi aduși medici suplimentari. Aproape 5.100 de oameni au murit până acum din cauza pandmiei, iar peste 145.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV.

citește și...