Lovitură dură pentru fostul soț al sopranei Maria Macsim! Ce se întâmplă acum cu Codrin Nicoară, la aproape 2 ani de la moartea artistei

29.05.2022, 11:15
Lovitură dură pentru fostul soț al sopranei Maria Macsim! Ce se întâmplă acum cu Codrin Nicoară, la aproape 2 ani de la moartea artistei
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori! Rudele ei au cerut ordin de protecție împotriva soțului

Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață în noaptea de 23 spre 24 decembrie 2020. Solista vocală la Opera Română din Iași era imobilizată la pat de luni bune, după ce ar fi căzut pe scările din casă în care locuia împreună cu soţul ei, pianistul Codrin Nicoară, în comuna Aroneanu, judeţul Iaşi. Principalul suspect în cazul decesului artistei este chiar partenerul său, care a fost trimis în judecată. 

Codrin Nicoară a fost trimis în judecată

Au trecut aproape doi ani de la moartea sopranei Maria Macsim Nicoară. Recent, judecătorii Tribunalului Iași au decis să redeschidă dosarul morții acesteia, după ce sora regretatei soliste, Elena Hareș, a contestat soluția de clasare a magistraților. În acest mod, soțul mezzopranei, Codrin Nicoară, a primit o lovitură dură.

El a fost trimis în judecată sub acuzaţia de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. În schimb, pianistul a cerut să fie judecat la alt tribunal din zona Moldovei, pe motiv că dosarul lui ar putea suferi modificări.

„Instanţa respinge, ca nefondată, cererea de strămutare a cauzei aflate pe rolul Judecătoriei Iaşi, formulată de către petentul Codrin Constantin Nicoară. Definitivă”, au menţionat magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi, notează bzi.ro.

Ce a cerut magistraților

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit faptul că pianistul a specificat că moartea mezzosopranei a fost mult prea mediatizată. În acest mod, magistrații de la tribunalul din Iași putea fi influențați.

„La nivelul instanțelor locale – Judecătoria și Tribunalul Iași –, s-a creat un climat ostil unei părți din proces, respectiv împotriva mea, inculpat în proces, atmosferă ce nu este favorabilă înfăptuirii actului de Justiție, având în vedere, pe de-o parte, mediatizarea excesivă și denaturată a subiectului cauzei penale, iar, pe de altă parte, notorietatea părților din proces”, a arătat Codrin Nicoară în cererea adresată instituției statului.

citește și...