Lovitură de grație pentru Mirela Vaida, după ce a fost atacată la tv. Ce au decis procurorii în legătură cu agresoarea ei

17.04.2021, 18:10
Lovitură de grație pentru Mirela Vaida, după ce a fost atacată la tv. Ce au decis procurorii în legătură cu agresoarea ei
Lovitură de grație pentru Mirela Vaida, după ce a fost atacată la tv. Ce au decis procurorii în legătură cu agresoarea ei

Mirela Vaida a primit o lovitură de grație, după ce a fost atacată în direct, la tv, de către o femeie cu probleme psihice, din Iași. La aproape o lună de la incident, procurorii care s-au ocupat de caz au decis să schimbe acuzațiile de omor în distrugere și ultraj contra bunelor moravuri.

Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct” a avut un șoc la aflarea veștii, ținând cont prin ce traumă a trecut pe 19 martie.

„Nu am cuvinte să-mi exprim indignarea, frustrarea, teama cu care trăiesc din acel moment. Se face o lună de la atac şi acele femei poate sunt chiar libere. Dar nu am ce să cer unor femei bolnave, fără adăpost. Am ce să cer unor procurori care sunt plătiţi de noi ca să ne apere, care nu ştiu să-şi facă datoria sau nu văd acest pericol iminent pe care eu îl văd. Sunt revoltată, mai ales că sunt jurist de profesie. Mă simt în pericol în acest moment şi sunt indignată”, a declarat Mirela Vaida, la Antena 3.

”Am trăit o ameninţare legată de viaţa mea, s-a întâmplat în direct dintr-o breşă de securitate a echipei de pază. Femeia a venit cu patru bolovani de câte trei kilograme. Ea nu ştiu dacă va răspunde penal sau nu, aşteptăm încă expertiza de la IML. Cum poate procurorul să spună că este numai distrugere de bunuri şi ultraj contar bunelor moravuri? Practic, procurorul ne spune cu subiect şi predicat, într-o ţară a UE, că putem oricând să dăm cu bolovani în cap pe stradă, că nu te las până nu te omor, că dacă faci aceleaşi lucruri nu răspunzi penal. Cel puţin asta înţeleg eu din ce spune procurorul în ordonanţă. Asta mă face să nu mai am încredere în sistemul românesc de justiţie”, a mai spus, supărată, vedeta tv.

Cine este femeia care a atacat-o

Conform știripesurse.ro, înainte de a pătrunde în platoul emisiunii, aceasta s-a schimbat lângă o rulotă, iar în sacoșa ei au fost descoperite mai multe pietre.

Ea ar fi pătruns în clădirea Antenei 1 pe o ușă care nu era asigurată de pază. În plus, agresoarea fusese externată de la Spitalul Obregia pe data de 12 martie, cu diagnosticul de „retard”. Oamenii legii au intervenit de urgență, iar atacatoarea a fost transportată la spital.

„În jurul orei 17.00, prin apel 112, o persoană din cadrul unui studio de televiziune a sesizat faptul că o femeie necunoscută, complet dezbrăcată, a intrat in platoul de filmare, în timpul unei emisiuni ce se transmite în direct, având asupra sa și o bucată de cărămidă. A fost imobilizată. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 4, precum și un echipaj medical. Femeia urmează sa fie transportată la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate. Din primele date ar fi pătruns în clădire pe o ușă laterală, neasigurată. Cercetările sunt continuate de Secția 4 Poliție în vederea stabilirii situației de fapt și de drept”, au precizat surse judiciare pentru stiripesurse.ro.

citește și...