Leo Messi cumpără o vilă în Ibiza, în valoare de 11 milioane de euro, cu probleme de urbanism

05.09.2022, 20:30

Fotbalistul argentinian Leo Messi a cumpărat o vilă în Sant Josep ( Ibiza ) pentru 11 milioane de euro care se află într-o situație neregulamentară, fără licență de finalizare sau certificat de ocupare, potrivit informațiilor publicate ieri de Periódico de Ibiza și Formentera . Este vorba de o casă de 568 de metri pătrați construită pe un teren rustic comun și, prin urmare, nu poate fi dezvoltată în Cala Tarida.

Achiziția a fost încheiată pe 3 februarie anul acesta în fața unui notar din Barcelona. Un avocat al fotbalistului s-a prezentat în fața notarului în numele lui Leo Messi, deși atât compania care deține conacul (Rostower Building), cât și compania-mamă (Limecu, acronim pentru Leo Messi Cuccittini), sunt reprezentate de Rodrigo Messi, fratele sportivului argentinian. Ferma a fost deținută de cetățeanul elvețian Philippe Amon, potrivit informațiilor ziarului.

Casa are un parter de 420 de metri pătrați, la care se adaugă un subsol de 16,79 metri, o anexă de 38,85 metri și o piscină de 92 de metri. Ferma are o suprafață de puțin peste 16.000 de metri pătrați.

Messi cumpără o vilă de 11 milioane de euro în Ibiza care are probleme de legalitate

Problema urbanistică inițială a conacului înainte de a fi deținut de Messi a fost cauzată de construirea mai multor camere în garajul clădirii, motiv pentru care Primăria Sant Josep nu a acordat licența finală de construcție sau certificatul de ocupare. Aceste camere nu au fost incluse în proiectul inițial.

La momentul achiziției, reprezentantul legal al fotbalistului, un avocat din Barcelona, nu avea cunoștință de această situație neregulamentară . Cu toate acestea, au existat deja unele contacte din partea avocatului fotbalistului pentru a obține ca vila să aibă un certificat de ocupare și, prin urmare, să fie legală în toate scopurile.

Fotbalistul vrea să vândă imobilul, însă pentru o sumă mult mai mică față de cea pe care a achitat-o

De la Primăria Sant Josep au admis că lucrările pot fi legalizate atâta timp cât proprietatea elimină zonele care nu figurau în proiectul inițial, adică să fie eliminate camerele garajului. În afară de această neregulă, Primăria Sant Josep a paralizat în luna mai, printr-un decret al primarului, unele lucrări efectuate fără autorizație. Serviciul de grăniceri a emis un raport în care informa despre lucrări de terasamente, terase, modificări ale topografiei terenului și săpături pe proprietate.

Gardienii au confirmat, de asemenea, că lucrările au fost începute fără autorizație. Tehnicienii municipali nu au exclus că au fost făcute mai multe modificări la proprietate fără autorizație, deoarece nu au putut avea acces în interiorul proprietății .

Leo Messi caută, acum, să vândă imobilul, însă pentru o sumă mult mai mică față de cea pe care a achitat-o fostul star al Barcelonei.

citește și...