La 18 ani, prințesa Catharina-Amalia a Olandei a fost nevoită să renunțe la locuința studențească din cauza temerilor că ar putea fi răpită de mafia marocană

15.10.2022, 15:20

Prințesa moștenitoare a Olandei, Amalia, în vârstă de 18 ani, este nevoită să se întoarcă să locuiască la părinții ei și să părăsească locuința de student din Amsterdam, din cauza amenințărilor din partea lumii interlope, amenințări care îl vizau și pe premierul Mark Rutte. Ea părăsește acum reședința regală doar pentru a merge la universitate, a anunțat joi familia regală.

Măsurile de securitate pentru prințesă au fost înăsprite considerabil în ultima vreme, deoarece autoritățile se tem de o tentativă de răpire sau de atac.

Organizații mafiote marocane, care operează în Olanda și Belgia, cunoscute sub denumirea de Mocro Maffia, ar putea încerca să o atace sau să o răpească pe prinţesă.

“Aceasta nu este o viață de studentă pentru ea”

Situația este “foarte dificilă”, a declarat regele Willem-Alexander într-o conferință de presă în timpul unei vizite de stat în Suedia. Regina Maxima a declarat că amenințările din jurul prințesei au “consecințe uriașe” asupra vieții acesteia.

“Ea nu a ieșit din casă. Consecințele sunt foarte dificile pentru ea”, a spus regina, vizibil emoționată. “Aceasta nu este o viață de studentă pentru ea”, a adăugat cuplul regal, care locuiește la Haga.

Prinţesa a lucrat şi într un bar pe plajă

Premierul Mark Rutte a calificat situația drept “teribilă” și s-a declarat “foarte îngrijorat”, a relatat televiziunea publică olandeză NOS.

“Vă garantez că serviciile noastre de securitate lucrează din greu zi și noapte pentru a-i asigura siguranța”, a declarat pe Twitter ministrul Justiției și Securității, Dilan Yesilgöz-Zegerius.

Prințesa Amalia este în prezent în primul an de licență în politică, psihologie, drept și economie.

Numită oficial Prinţesa de Orania, Amalia are 18 ani şi, până acum, a excelat la şcoală, dar a lucrat şi într un bar pe plajă unde şi-a câştigat titlul de “Regina Cocktailurilor”.

Prinţesa Catharina-Amalia: “Este enervant ca, atunci când sunt cu prietenii mei, să fiu ţinta tuturor şi să mi se facă fotografii, aşa că, în final, sunt foarte recunoscătoare pentru toată intimitatea care îmi este garantată”.

Anul trecut, Prinţesa moştenitoare i-a cerut premierului să îi retragă alocaţia de 1,6 milioane de euro. A spus că suma ar face-o să se simtă incomod şi că nu poate accepta banii până când nu va avea îndatoriri regale.

citește și...