Klaus Iohannis: ”Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență”

04.05.2020, 14:59
Klaus Iohannis: ”Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență”
Klaus Iohannis: ”Data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență”

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai. La acea dată, România va intra în starea de alertă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând din data de 15 mai, România va intra în stare de alertă. Starea de urgență nu va mai fi prelungită.

”Starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Data de 14 m,ai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra în stare de alertă. Această stare de alertă este prevăzută de legislația specifică”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

”După 15 mai, putem să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă. Nu e bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Așa-numita relaxare se va face pas cu pas, pasul fiind de două săptămâni., Următorul calup de relaxări va veni la începutul lui iuie”, a adăugat președintele României.

Liderul de la Cotroceni a anunțat că se vor deschide saloanele de înfrumusețare, cabinetele stomatologice, iar sportivii de performanță vor putea să înceapă cantomentele.

”Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală. Se vor redeschide. Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele. dar toate în condiții speciale de distanțare, igienă. Cu toții vom purta mască de protecție. Măsurile de mișcare mai liberîă nu se aplică localităților care sunt în carantină”, a explicat președintele României.

”Sportivii de performanță vor putea, în condiții speciale, să înceapă cantonamentele. Bazele sportive pentru amatori nu se deschid”, mai mai spus Klaus Iohannis.

citește și...