Klaus Iohannis: ”Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe”

11.11.2020, 08:55
Klaus Iohannis: ”Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe”
Klaus Iohannis: ”Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe”

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, marți, că până la apariția vaccinului anti-Covid-19, singura soluție o reprezintă restricțiile severe din cauza virulenței cu care se tranmsmite boala.

Klaus Iohannis a declarat că veștile privind apariția unui vaccin împotriva coronavirusului sunt bune, însă mai sunt de parcurs câteva etape până el va fi disponibil pentru populație. „Întreagă Europă se află într-un moment dramatic, este evident că virusul se răspândește mai rapid decât în primăvară. Până când nu vom avea avea un vaccin eficient nu există o altă soluție decât impunerea unor măsuri restrictive severe. Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi”, a spus președintele României, potrivit Digi24. „Din păcate, din cauza virulentei, am văzut că reglemantarile mai puțin restrictive s-au dovedit insuficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității, pe care suntem obligați să-l trecem”, a adăugat acesta.

Liderul de la Cotroceniu a vorbit și despre apariția unui vaccin anticoronavirus. „Veștile privind apariția rapidă a unui vaccin sunt bune, dar trebuie să rămânem realiști. Mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. Din fericire, grație mecanismului european din care face parte, România va beneficia în mod echitabil de vaccin. Avem deja o strategie”, a declarat Klaus Iohannis. „De vaccin va beneficia inițial tot personalul din sănătate și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală. O campanie eficientă de vaccinare anti-covid ne va da șansa de a ne întoarce mai repde la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a completat acesta.

314.295 de cazuri de coronavirus în România

Marți, 10 noiembrie 2020, pe teritoriul țării noaste au fost raportate alte 7.304 cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19.

Alte 7.304 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raporatate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul COVID-19 ajungând la 314.295, relatează Hotnews. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore a fost de 177. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.727. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.519.095 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 31.005 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Pe teritoriul României, 41.272 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.767 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 81.518 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane. De la începutul epidemiei în România, 211.408 pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...