Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus. ”Măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate”

12.11.2020, 14:23
Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus. ”Măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate”
Klaus Iohannis, despre pandemia de coronavirus. ”Măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate”

Klaus Iohannis, președintele României, a afirmat joi că măsurile impuse de Guvern în urmă cu câteva săptămâni în contextul pandemiei de coronavirus au început să dea rezultate.

Președintele României a făcut noi declarații despre pandemia de coronavirus joi, la Palatul Cotroceni, în cadrul videoconferinței cu prefecții și întâlnirii cu premierul și membri ai Guvernului.

“Deja putem să observăm că măsurile luate de Guvern acum câteva săptămâni, măsuri care la momentul respectiv au dus la dezbateri de tot felul, vedem că dau primele rezultate. Cu siguranță că ați observat că acum 3-4 săptămâni, numărul de cazuri creștea de la săptămână la săptămână foarte mult și acum suntem în a treia săptămână în care numărul de cazuri maxim se situează în zona de 10.000 și sunt multe zile în care numărul de noi infectări este sensibil sub 10.000. Nu putem să spunem încă, din păcate, că am reușit să îngrădim pandemia, dar avem primele confirmări că măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate. Din păcate, aceste rezultate, chiar dacă există și arată că măsurile pe care le luăm au fost bine gândite, nu au fost suficiente, pentru că vedem la Terapie Intensivă numărul de persoane crește. Din nefericire, în fiecare zi avem un număr important de decese, mult prea mulți români mor de această boală și atunci evident că s-a impus un nou set de măsuri restrictive”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Digi24.

Bilanțul coronavirusului în România: 334.236 cazuri

Alte 10.142 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul infectărilor cu COVID-19 pe teritoriul țării noastre a ajuns la 334.236. În ultima zi s-au înregistrat alte 121 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.152 de pacienți, precizează Hotnews. Până astăzi, au decedat 8.510 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.852. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.593.720 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 35.762 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 44.243 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.013 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 81.163 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane. De la debutul pandemiei, 224.916 pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...