Ce restricții rămân în vigoare după 15 mai! Anunțul lui Klaus Iohannis: ‘Pericolul nu a trecut și este nevoie de maximă atenție’

29.04.2020, 11:22
Ce restricții rămân în vigoare după 15 mai! Anunțul lui Klaus Iohannis: 'Pericolul nu a trecut și este nevoie de maximă atenție'

Klaus Iohannis a anunțat marți, 28 aprilie, ce restricții rămân în vigoare după 15 mai. Președintele României a declarat că elaxarea restricțiilor va fi evaluată din două în două săptămâni și vor fi făcute reglaje.

Ce restricții rămân în vigoare după 15 mai!

Astfel, rămân restricțiile pentru mall-uri, restaurante și grupuri de trei persoane.

“După o lună și jumătate putem să tragem destul de multe concluzii și concluzii statistice. În această epidemie, autoritățile, împreună cu medicii și cetățenii, au rezultate notabile. Societatea a dovedit că are maturitate.”

“Se discută foarte mult despre măsurile de relaxare, se va ajunge și acolo.O relaxare prematură ar fi fundamental greșită.”

“Am pregătit și un grafic pe care îl puteți urmări. E un grafic care ne permite comparații directe între state care ne interesează. Am întocmit un grafic care arată numărul de bolnavi la un milion de locuitori. Am ajuns la diferențe foarte mari între state. În România avem aproximativ 600 de bolnavi dintr-un milion de români. N-ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu?”

“Pericolul nu a trecut și este nevoie de maximă atenție. Din 15 mai e posibil să relaxăm anumite măsuri, nu înseamnă că revenim la viața noastră normală de dinainte. În realitate, experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală.”

“Rămân restricții în vigoare, nu ne putem întâlni mai mult de trei, nu putem merge la restaurant sau la mall, nu vom putea pleca din localitate dacă nu vom avea un motiv.”

“Când a început epidemia, rezervele României au fost goale, nu au existat pur și simplu. Nu au existat rezerve de măști, biocide, foarte puține medicamente. Acestea au fost achiziționate în timp record.”

“România are acum acces la 1,5 miliarde de euro care vor fi folosiți pentru achiziții de dispozitive medicale, de medicamente.”

“Obligați de epidemie și împinși de pretențiile electoratului, guvenul a început să facă reforme. Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă cu îngrădirea epidemiei. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului, e Parlamentul, modul în care unele partide înțeleg să folosească această nenorocire pentru interesul lor electoral. În Parlament am văzut un spectacol sinistru al politicienilor.”

“Banii românilor au fost risipiți de guvernele PSD-iste. E trist ca după ani și ani de guverene PSD-iste să ne găsim în situația de a face față unei epidemii groaznice cu rezervele aproape goale. Aceștia sunt politicienilor care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile. Este jalnic.”

“Din cauza epidemiei avem probleme economie mari. Putem gestiona economia, dar nu așa cu gesturi populiste, dăm la toată lumea… Acești politicieni compromit viitorul întregii națiunii. Eu nu voi tolera așa ceva.”

citește și...