Kamara, noi detalii despre operația fiului său. ”A fost destul de greu când s-a trezit, a plâns, tremura, e și mic, cred că și un adult ar face la fel”

03.08.2020, 12:25
Kamara, noi detalii despre operația fiului său. ”A fost destul de greu când s-a trezit, a plâns, tremura, e și mic, cred că și un adult ar face la fel”
Kamara, noi detalii despre operația fiului său. ”A fost destul de greu când s-a trezit, a plâns, tremura, e și mic, cred că și un adult ar face la fel”

Cântărețul Kamara a explicat cum a decurs cea mai recentă intervenție chirurgicală pe care fiul său a suferit-o la B arcelona.

Leon, fiul lui Kamara, suferă de o formă de paralizie cerebrală, fiind diagnosticat la scurt timp de la naștere, cu tetrapareză spastică. Micuțul în vârstă de șase a efectuat mai multe transplanturi de celule stem la o clinică din Turcia. După ce anul trecut a fost de mai multe ori în Turcia cu Leon, pentru intervențiile cu celule stem, anul acesta micuțul are de făcut și alte câteva operații în străinătate pentru ameliorarea stării sale de sănătate. De curân, leon a suferit o nuă intervenție chirurgicală la Barcelona. Acolo, micuțul a suferit o operație de Miotenofasciotomie  Kamara e explicat cum a decurs operația și cum a reacționat fiul său.

“Leon la Barcelona a avut o operație de Miotenofasciotomie, care s-a întâmplat la policlinica Barcelona, cu doctorul Igor Nazarov. Acolo a fost sub atenta îndrumare dar totodată sub bisturiul lui, aș spune, împreună cu doi alți doctori și au lucrat pe mușchi, pentru că el are nevoie de o alungire de mușchi, iar această Miotenofasciotomie selectivă se face cel mai bine acolo, la Barcelona.

A fost destul de greu când s-a trezit, a plâns, tremura, e și mic, cred că și un adult ar face la fel, dar și-a revenit foarte repede și a început să și cânte. Au venit toți doctorii acolo se uitau la el cum cânta piesa “Vremuri noi””, a explicat Kamara pentru click.ro.

“A primit un cadou de la prietenii noștri de acolo, Dan și Carla, care i-au oferit un microfon și o chitară și cânta la ele, adică efectiv avea și o boxă conectată la microfon. Au venit toți doctorii să îl apalude. Nu am văzut așa copil, imediat după operație el să se pună pe cântat. Operația, mulțumim lui Dumnezeu, evident e reușită. Leon se simte bine. Ideea este că abia după 5-6 luni vom vedea toate beneficiile și progresele, pentru că de-acum încolo, timp de 3 luni, el nu are voie să facă prea multă mișcare și tratamente intensive”, a adăugat acesta.

Leon, din nou la Barcelona în octombrie

Micuțul Leon va merge din nou la Barcelona la sfârșitul lunii octombrie.

“Toate acestea le va reîncepe la sfârșitul lunii octombrie, când vom pleca din nou la Barcelona, dacă ni se mai permite, evident, să facă acolo la o altă clinică recuperarea de două săptămâni și apoi, după alte 7 luni, în funcție de ce va spune doctorul lui, Igor Nazarov, care va veni la București, în decembrie, în funcție de asta, vom ști când va fi următoarea intervenție, pentru că mai are de făcut încă o intervenție sau chiar două, pentru a-l pune pe picioare și pentru a începe, momentan, să meargă cu cadrul, pentru început!

Și vedem mai încolo cum stăm! Dar ce am remarcat în primele două zile de când a fost operația, deja s-a mai relaxat din spasticitate însă la fiecare puseu de creștere va mai fi nevoie de intervenții și de recuperări. Totul este bine acum, asta e important!”, a mai spus Kamara pentru sursa citată.

citește și...