Jurnalista Sanda Nicola, dezamăgită de măsurile autorităților din Belgia contra coronavirusului. ”Suntem pe cont propiru oameni buni! Și la un capăt și la celălalt al Europei”

14.03.2020, 10:33
Jurnalista Sana Nicola, dezamăgită de măsurile autorităților din Belgia contra coronavirusului. ”Suntem pe cont propiru oameni buni! Și la un capăt și la celălalt al Europei” Jurnalista Sana Nicola, dezamăgită de măsurile autorităților din Belgia contra coronavirusului. ”Suntem pe cont propiru oameni buni! Și la un capăt și la celălalt al Europei”

Jurnalista Sanda Nicola este dezamăgită de reacția autorităților belgiene în lupta contra coronavirusului, care face ravagii în toată lumea.

Cunoscuta jurnalistă Sanda Nicola a obţinut o bursă de studiu la Universitatea din Liege şi s-a stabilit cu soţul şi fiica ei în Belgia.. Despre situația din Belgia a comentat Sanda Nicola în mediul online. Jurnalista este dezamăgită de lipsa de reacție a autorităților locale în lupta cu coronavirusul.

”Nu, prieteni, autoritățile federale din Belgia nu s-au trezit nici acum! Cu excepția măsurii de a anula toate manifestările publice, indiferent de profil și număr de participanți, și cea a închiderii restaurantelor și discotecilor, toate celelalte sunt jumătăți de măsuri.

Noroc că s-au trezit însă niște cetățeni belgieni care au pornit mișcarea #StayHomeBelgium pe rețele de socializare și lumea a început să-și facă provizii. S-a mai trezit un primar al unei stațiuni la Marea Nordului să declare că închide absolut tot pe răspunderea lui pentru că nu mai are de gând să aștepte dispoziții de la guvernul provizoriu federal. Să ne înțelegem, nu “Belgia închide tot”. Doar Knokke se închide de tot în Belgia pentru că primarul de acolo nu se târguie cu oamenii de afaceri și a decis unilateral să pună sănătatea oamenilor înainte de interese comerciale”, a povestit ea.

Jurnalista a explicat care este situația școlilor, a creșelor și a universităților.

”De ce zic că-s “jumătăți de măsuri”: pentru că rămân deschise creșele, școlile își suspendă cursurile dar dacă spui că nu ai cu cine să lași copilul sunt obligați să ți-l primească la școală, iar transportul în comun circulă normal și chiar ți s-a spus că îl poți folosi. L.E. Și hotelurile rămân deschise.

Și mai confuzantă e situația universităților: după o reuniune a rectorilor universităților francofone presa a scris că s-a luat decizia închiderii universităților timp de șase săptămâni. Presă de stat, nu site-uri obscure. Însă universitățile își informează studenții că nu sunt chiar închise, rămân deschise biblioteci, laboratoare, cantine și le poți frecventa.

Altfel spus, dacă vreți voi neapărat să vă izolați, e ok, suntem de acord, dar nu v-am încurajat. Dacă dimpotrivă vreți să vă continuați activitățile la fel ca până acum, e ok și asta, dar nu vă încurajăm”, a adăugat ea.

Jurnalista încheie afirmând că toată lumea este pe cont propiru, indiferent în ce pate a Europei se află.

”Concluzia? Suntem pe cont propriu, oameni buni! Și la un capăt și la celălalt al Europei. Dar între noi stă mărturie Italia că ignorarea acestei amenințări e o tâmpenie cât China de mare.

Să aveți grijă de voi și de ceilalți!”.

Potrivit informațiilor frnizate de jurnalistă, în Belgia, situația se prezenta astfel în data de 13 martie 2020:

– 556 cazuri de infectare cu Corona depistate (+153 față de ieri)
– 3 decese
– 1 pacient vindecat