Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale în SUA. Este cel mai în vârstă președinte american

08.11.2020, 09:42
Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale în SUA. Este cel mai în vârstă președinte american
Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale în SUA. Este cel mai în vârstă președinte american

Democratul Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA. Acesta l-a învins pe Donald Trump.

Joe Biden va deveni, pe 20 ianuarie 2021, cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite, după ce l-a învins pe contracandidatul său, Donald Trump. Kamala Harris va deveni prima femeie de culoare care va deține funcția de vicepreședinte. Potrivit noilor proiecţii, realizate de CNN şi Reuters, Joe Biden are 273 de voturi în Colegiul electoral federal, în timp ce Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, are 214.”America, sunt onorat că m-ai ales să conduc această țară măreață. Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii – chiar dacă ați votat sau nu pentru mine”, a scris Joe Biden pe Twitter.

În momentul în care va fi învestit oficial în funcția de președinte al Statelor Unite, Joe Biden va avea 78 de ani. El devine astfel cea mai în vârstă persoană aleasă președinte al Statelor Unite. Recordul precedent era deținut de Donald Trump, care avea 70 de ani în momentul în care a preluat funcția de președinte.

Donald Trump nu-și recunoaște înfrângerea la prezidențiale


Președintele american Donald Trump nu recunoaște că a pierdut alegerile prezidențiale din SUA. „Știm cu toții de ce Joe Biden se grăbește să pozeze în mod fals ca învingător și de ce aliații săi din mass-media încearcă atât de mult să-l ajute: nu vor ca adevărul să fie expus. Adevărul este că aceste alegeri sunt departe de a fi încheiate. Joe Biden nu a fost certificat drept câștigător al niciunui stat, să nu mai vorbim de niciunul dintre statele extrem de contestate care se îndreaptă către renumărări obligatorii ale voturilor sau state în care echipa campania noastră de campanie are contestații legale valide și legitime care ar putea determina învingătorul final”, se arată într-o declarație publicată în timp ce acesta era la clubul său de golf, notează Digi24.

Liderul de la Casa Albă a vorbit din nou despre fraude la vot.

„Voturile legale decid cine este președintele, nu mass-media. Începând de luni, echipa noastră de campanie va începe acțiuni în instanță pentru a ne asigura că legile electorale sunt pe deplin respectate și câștigătorul de drept este stabilit. Poporul american are dreptul la alegeri cinstite. Asta înseamnă numărarea tuturor buletinelor de vot legale și fără numărarea buletinelor de vot ilegale”, se mai arată în declarația respectivă.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Joe Biden

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat pe democratul Joe Biden.

Liderul de la Cotroceni a transmis un mesaj pe Twitter.

„Felicitări președintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aștept să consolidăm și mai mult parteneriatul nostru strategic solid și dinamic, în toate componentele sale. România va continua să lucreze pentru întărirea securității, prosperității și rezilienței comunității noastre transatlantice”, a scris acesta.

citește și...