Irina Rimes, noi declarații ca ambasador al lui Brâncuși: „Nu contează nivelul de cultură pe care îl ai”

20.02.2020, 11:31
Irina Rimes, noi declarații ca ambasador al lui Brâncuși: „Nu contează nivelul de cultură pe care îl ai”
Irina Rimes, noi declarații ca ambasador al lui Brâncuși

Irina Rimes a făcut noi declarații ca ambasador al lui Brâncuși. Artista a fost prezentă ieri la un eveniment organizat la Muzeul Național de Artă al României. 

Decizia ministerului de a o numi pe Irina Rimes ambasador al Zilei Naționale Constantin Brâncuși a fost aspru criticată de numeroase persoane. Aseară, la un eveniment desfășurat la Muzeul Național de Artă din București, solista a ținut un discurs în care a explicat ce înseamnă pentru ea opera marelui sculptor. 

Irina Rimes, noi declarații ca ambasador al lui Brâncuși

„Am înţeles de ce arta nu cunoaşte graniţe. Nu îndrăznesc şi nu îmi permit niciodată să analizez opera lui Constantin Brâncuşi pentru că nu sunt avizată în artă, nu sunt vreun doctor docent, nu am studii în artă vizuală, dar îmi permit să o simt, îmi permit să mă bucur de sentimentele pe care mi le provoacă. V-aţi dori să vorbesc în termeni academici sau să vorbesc despre modernismul sau despre valenţele stilistice ale lui Brâncuşi?! Dacă aş putea să fac asta nu aş face-o. De ce? Pentru că mie îmi place să trec totul prin prisma imaginaţiei mele. Pentru că imaginaţia mea se exprimă simplu şi sincer şi pentru că aşa mă exprim eu. De aici poate că mă inspir uneori atunci când îmi scriu muzica”, a spus Irina, scrie Digi 24.

„Eu, ca artist, mă regăsesc în minimalismul lui Brâncuşi şi mă fascinează felul lui de a se debarasa de toate detaliile inutile atunci când îşi conturează viziunile. Simplitatea acestui om complex pe mine mă inspiră şi cred că ar putea să inspire mulţi, mulţi tineri care îşi doresc să găsească esenţa în artă. (…) Arta este pentru oricine pentru că nu contează bagajul de cunoştinţe şi nu contează nivelul de cultură pe care îl ai. Atâta timp cât poţi să simţi, atâta timp poţi aprecia arta sub toate formele ei”, a mai declarat solista.

citește și...