Mihai Șora a intervenit în scandalul numirii Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Naționale „Constantin Brâncuși”

17.02.2020, 16:05
Mihai Șora a intervenit în scandalul numirii Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Naționale „Constantin Brâncuși”
Mihai Șora a intervenit în scandal

Mihai Șora a intervenit în scandalul numirii Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Naționale „Constantin Brâncuși”. Iată ce crede filozoful. 

Filozoful a simțit nevoia să facă declarații despre postura în care se află artista și despre comentariile acide ale internauților la adresa Irinei. Șora i-a luat apărarea și a scris că persoanele care au criticat-o „căutau pe ascuns aria cercului”. 

Mihai Șora a intervenit în scandal

„Pun ramasag ca agitatii ‘brancusologi’ aparuti peste noapte sunt aceiasi care, nu de mult, cautau pe ascuns aria cercului.

Ce suflet schingiuit trebuie sa ai ca sa batjocoresti un copil talentat si inteligent, scotand din tastatura, la suprafata ecranului tau, frustrari, esecuri personale, infirmitati morale…

Am spus deja: copilul Irina are timp sa invete cate in Luna si in stele despre Brancusi: va invata din mers, odata cu alti copii, cu cei care o pretuiesc si cresc alaturi de dumneaei.

Poate chiar, intr-o buna zi, va compune un cantec despre Brancusi, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cantecul acela cu siguranta va fi mai viu si mai coerent decat niste exegeze absurde ori insipide”, a scris Șora pe o rețea socială. 

citește și...