Irina Loghin a fost internată în pavilionul ars de la ”Matei Balș”. ”Nu înțeleg cum s-a putut întâmpla”

31.01.2021, 10:45
Irina Loghin a fost internată în pavilionul ars de la ”Matei Balș”. ”Nu înțeleg cum s-a putut întâmpla”
Irina Loghin a fost internată în pavilionul ars de la ”Matei Balș”. ”Nu înțeleg cum s-a putut întâmpla”

După ce a fost infectată cu COVID-19, interpreta de muzică populară Irina Loghin a fost internată la spitalul ”Matei Balș”. Artista a stat în pavilionul care a aars în urma incendiului devastator de vineri.

În urmă cu câteva luni, cântăreața de muzică populară Irina Loghin a fost depistată cu COVID-19 și a stat internată la ”Matei Balș”. La postul de televiziune Antena 3, artista a mărturisit că a fost internată în pavilionul care a ars vineri și a vorbit despre timpul petrecut în spital. “Am fost la etajul 2 atunci. Am fost primită extraordinar de bine. Personalul s-a purtat impecabil. Nu numai cu mine, pentru că nici n-am fost recunoscută. M-am dus într-un fel deghizată, să nu bat la ochi”, a declarat Irina Loghin.

“Nu înțeleg cum s-a putut întâmpla. Eu cred că de la aglomerație. Sunt niște eroi. Atât medicii cât și asistentele de acolo. Am urmărit chiar de la prima ora ce s-a întâmplat. Eu cred că numai supra-aglomerația. Eu nu cred că de la ceva neglijență. Acești oameni au fost eroi și sunt în continuare. Prizele arătau foarte bine și tot holul acestui pavilion. Era curățenie, dezinfectat în fiecare dimineață, și pardoseală și clanțele de la ușă”, a mai spus îndrăgita interpretă de muzică populară.

Incendiul devastatator de la ”Matei Balș” a avut loc vineri dimineață

Un incendiu puternic s-a produs vineri, 29 ianuarie 2021, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe.

Trei pacienți au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

citește și...