Alexandru Rafila, noi declarații despre evoluția coronavirusului: ‘Distanțarea socială ar trebui să rămână în vigoare’

13.04.2020, 12:07
Alexandru Rafila, noi declarații despre evoluția coronavirusului: 'Distanțarea socială ar trebui să rămână în vigoare'
Alexandru Rafila, noi declarații despre evoluția coronavirusului: 'Distanțarea socială ar trebui să rămână în vigoare' foto: pixabay

Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, a făcut noi declarații despre cazurile de coronavirus din România.

Alexandru Rafila, noi declarații despre evoluția coronavirusului: ‘Distanțarea socială ar trebui să rămână în vigoare’

‘Numărul de cazuri de coronavirus va crește până la sfârșitul lunii aprilie. Eu sper ca, începând din luna mai, să intrăm pe un trend descendent, inclusiv în privința numărului de decese’, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

El a mai precizat că este necesar să fie un plan pentru sfârșitul perioadei de carantină, astfel încât autoritățile să fie pregătite, iar oamenii să știe din timp ce drepturi și libertăți vor recăpăta.

‘Ar trebui un proiect, o strategie de ridicare graduală a măsurilor de restricție. Distanțarea socială ar trebui să rămână în vigoare’, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Mai mult de atât, șeful Societății de Microbiologie a spus că testele PCR sunt cele mai bune în lupta cu noul coronavirus, pentru că detectează prezența virusului în organism.

 

citește și...