Imagini uluitoare de pe Marte: cum arată epava „de pe altă lume” și ce a mai surprins NASA! Se caută semne de viață extraterestră într-o zonă marțiană în care ar fi fost delta unui râu

29.04.2022, 13:30

Elicopterul Ingenuity al NASA de pe Marte a surprins noi imagini cu resturi ale unei nave spațiale de pe planeta roșie. A fost surprinsă o perspectivă unică a echipamentului care a ajutat la aterizarea roverului Perseverance pe Marte.

Elicopterul Ingenuity de la NASA a descoperit imagini „de altă lume” pe Marte. Imaginile au fost distribuite în întreaga lume, mulți oameni comentând despre „elementul științifico-fantastic”.

Se crede că epava în formă de con este carcasa din spate care a protejat roverul Nasa Mars Perseverance în timpul aterizării sale pe Marte în februarie 2021.

Imagini uluitoare de pe Marte

Elicopterul Ingenuity Mars de la NASA, primul avion motorizat care a zburat vreodată pe o altă planetă, tocmai a surprins fotografii aeriene ale rămășițelor distruse ale unora dintre componentele care l-au ajutat pe el și pe însoțitorul său, roverul Perseverance, la suprafața planetei roșii anul trecut.

NASA a publicat 10 fotografii capturate de Ingenuity de pe planeta roșie, în care se observă o carcasă deteriorată și o parașută provenită din timpul sosirii roverului Perseverence pe Marte, din luna februarie 2021.

”Carcasa din spate și parașuta au ajutat la protejarea roverului în spațiul adânc și în timpul coborârii sale spre suprafața marțiană”, a declarat Laboratorul de propulsie cu reacție al NASA, într-un comunicat de presă.

”Perseverence” a avut cea mai bine documentată aterizare pe Marte din istorie

Inițial misiunea elicopterului NASA de pe Marte prevedea doar cinci zboruri de recunoaștere, însă el a ajuns la o adevărată performanță, prin efectuarea de 26 de altfel de călătorii în atmosferă.

”Perseverence a avut cea mai bine documentată aterizare pe Marte din istorie, cu camere video care arătau totul, de la deschiderea parașutei până la aterizare. Dar imaginile surprinse de Ingenuity oferă un alt punct de vedere”, a spus Clark.

Acestea fie întăresc faptul că sistemele noastre au funcționat așa cum credem noi că funcționează, fie oferă chiar și un set de date de informații de inginerie pe care le putem folosi pentru planificarea returnării probelor pe Marte, va fi uimitor. Și dacă nu, imaginile sunt încă fenomenale și inspiratoare”, a adăugat acesta.

”Perseverance”, alimentat cu plutoniu, cel mai mare și mai avansat rover al NASA de pe Marte, va căuta semne de viață într-o zonă pe care oamenii de știință cred că a fost cândva o deltă a unui râu. De asemenea, va lua mostre, le va sigila în tuburi și le va colecta și aduce înapoi pe Pământ, într-o misiune viitoare.

citește și...