Imaginea neputinței. Morga spitalului din Galați nu mai are loc pentru morții de Covid. Cadavrele sunt ținute în curtea spitalului

03.11.2021, 19:57
Imaginea neputinței. Morga spitalului din Galați nu mai are loc pentru morții de Covid. Cadavrele sunt ținute în curtea spitalului
Foto: Unsplash.com

Coșmar în plin val 4 al pandemiei de Covid. Morga Spitalului de Urgență din Galați este arhiplină, iar corpurile celor decedați sunt ținute în curtea spitalului. Imaginile cu trupurile morților de COVID-19, în saci negri pe tărgi, au fost surprinse de ruda unui decedat.

Dr. Violeta Șapira, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați spune: ″În ultimele trei zile, avem 33 persoane decedate prin infecție SARS-CoV-2”, potrivit știrileprotv.

Rudele decedaților sunt revoltați de situație și au protestat în fața imaginii de coșmar, cu cadavre așezate pe tărgi, unele lângă celălalte.

Foto: știrileprotv

Rudele decedaților, nevoite să aștepte programările pentru înmormântare

Toată durerea oamenilor se revarsă asupra paznicilor de la morgă.

Mai mult, aceștia sunt nevoiți să aștepte un loc pentru înmormântarea celor dragi.

Ruda unei persoane decedate: ″În loc să stai să îți plângi mortul, ai o grămadă de probleme pe cap, să rezolvi cu hârțogăraiele și cu toate procedurile astea”.

Citește și: Numărul înmormântărilor crește vertiginos, în Oradea. „Am ajuns la 11-12 înmormântări pe zi”

Decedații sunt ținuți în containere

Serviciul de Anatomie Patologică a  instalat în curtea spitalului trei containere în care sunt ținute persoanele decedate de Covid-19.

Miercuri, 3 noiembrie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 10.196 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. De asemenea, au fost raportate 451 decese, dintre care două din trecut. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.741. Dintre acestea, 1.890 sunt internate la terapie intensivă.

 

citește și...