Ilinca Vandici, mărturisiri dureroase despre depresia postnatală

04.02.2020, 17:47
Ilinca Vandici, mărturisiri dureroase despre depresia postnatală
Ilinca Vandici, mărturisiri dureroase despre depresia postnatală

Ilinca Vandici a făcut, recent, mărturisiri dureroase despre depresia postnatală. Prezentatoarea TV a dezvăluit ce perioadă grea a avut după ce l-a născut pe fiul ei. 

Deși Ilinca este o persoană mereu veselă, nu tot ce se întâmplă în viața sa este roz. În vara anului 2017, atunci când a devenit mamă, prezentatoarea TV a suferit de depresie postnatală.

Ilinca Vandici, mărturisiri dureroase despre depresia postnatală

Vedeta a făcut mărturisiri dureroase într-un interviu online, scrie clickpentrufemei.ro. 

„Una dintre problemele cu care m-am confruntat a fost depresia postnatală. Eu am făcut o greşeală de-a lungul timpului şi acum încerc să remediez situaţia; n-am prea vorbit despre lucrurile care m-au afectat, despre greutăţile prin care am crescut pentru că am considerat aşa, o imagine perfectă trebuie să fie perfectă. În perioada sarcinii am citit, am studiat, m-am informat, am organizat tot, aveam impresia că nimic nu mă poate lovi, pentru că, nu-i aşa, eu le ştiu pe toate. Însă lucrurile nu au stat tocmai aşa”, a spus Ilinca. 

„În prima seară când am venit acasă cu Zian de la spital, copilul meu a plâns opt ore. Îmi aduc aminte şi acum de asta pentru că au fost opt ore al dracului de grele. Cumva simţisem dinainte atacurile de panică, din spital, şi cred că cel mai tare m-a durut momentul în care am realizat că eu, ca mamă, nu pot să fac nimic pentru copilul meu ca el să se liniştească. Ce am simţit eu în acele opt ore este foarte greu de exprimat în cuvinte. E frustrant pentru o mamă să nu reuşească să-şi liniştească copilul. Cred că noaptea aceea a fost noaptea în care am simţit concret cum s-a instalat depresia postnatală”, s-a confesat Vandici. 

„Îmi era frică, îmi era teamă, eram obosită pentru că nu dormisem şi ştim cu toţii că oboseala în condiţii de stres e cel mai mare duşman al unui om. Eram stresată, aveam atacuri de panică, nu puteam să respir, iar toate astea i le transmiteam copilului meu. E clar că n-am trecut peste asta total, însă am reuşit să depăşesc episodul respectiv. Am încercat să fac faţă singură depresiei postnatale, dar n-am reuşit în totalitate. Cred că a fost prima oară în viaţa mea când am avut atacuri de panică, până atunci nu am ştiut ce înseamnă asta.”, a mai spus vedeta. 

citește și...