Horia Vîrlan are un nouă emisiune la Prima TV. ”Este altceva decât restul show-urilor culinare văzute până acum în România”

07.10.2020, 11:24
Horia Vîrlan are un nouă emisiune la Prima TV. ”Este altceva decât restul show-urilor culinare văzute până acum în România”
Horia Vîrlan are un nouă emisiune la prima TV. ”Este altceva decât restul show-urilor culinare văzute până acum în România”

Celebrul bucătar Horia Vîrlan are o nouă emisiune la postul de televiziune Prima TV. Acesta a dat toate detaliile despre noul său proiect TV.

Emisiunea culinară „Alege rețeta națională” debutează la Prima TV, din 9 octombrie, de la ora 20.30, și este prima competiție de gătit preparate tradiționale, în care concurenții se notează reciproc, iar Horia Vîrlan dă propriile note, care pot răsturna clasamentul.

Binecunoscutul bucătar a dat detalii despre noua emisiune pe care o va modera la Prima TV.

”În primul rând, ‘Rețeta Națională’ este altceva decât restul show-urilor culinare văzute până acum în România. Este… altă mâncare de pește, ca sa rămânem în domeniu: concurs, dar nu atât între cei care gătesc, ci… între rețetele lor. Care rețete, musai, trebuie să fie tradiționale, să reprezinte zona, locul unde s-a născut fiecare concurent. În fiecare episod, vom avea trei concurenți din zone diferite ale țării, toți pasionați de gătit, dar nu bucătari profesioniști. Ei vor găti pe rând, fiecare acasă la el și… asistat de ceilalți doi, care la final, după degustare, îi notează preparatele. Voi puncta și eu ce voi gusta – am dreptul meu de veto!-, iar în final va fi o singură rețetă câștigătoare – rețeta natională a episodului.

Dincolo de rețete, vom descoperi sau…  REdescoperi cât de frumoasă e țara asta a noastră, câte locuri sunt de văzut și câți oameni minunați duc mai departe obiceiuri și meșteșuguri de altădată. Și… adevărat vă zic: vom avea mult de călătorit, de admirat și… de gustat. In primul rand trebuie spus ca in emisiune se intrec trei concurente ori concurenti din zone diferite ale tarii, ei gatind cate doua preparate specifice locului unde s-au nascut. Bun! La inceputul emisiunii, concurentii vor fi prezentati, iar apoi vom calatori spre primul dintre cei trei, pe drum vom vedea si frumusetile zonei si vom mai povesti despre una ori alta, a detaliat Horia Vîrlan pentru tvmania.ro.

Ce preparate din bucătăria românească preferă Horia Vîrlan

Horia Vîrlan a dezvăluit și ce preparate din bucătăria tradițională românescă îi plac.

”Dupa cum am spus de mai multe ori, eu sunt fan sarmale si mamaliga cu branza, iar la Calafat am fost gazduiti de o doamna draguta si extrem de amabila care stia ca imi plac tare mult sarmalele si, draguta de ea, a stat toata noaptea sa-mi fiarba o oala de sarmale. Cum sa nu fiu incantat. Va mutumesc!”, a spus acesta.

Horia Vîrlan a mărturisit și cum percepe faptul că este foarte cunoscut de lume oriunde merge.

”M-am obisnuit sa fiu privit ori interpelat pe strada sau pe oriunde. Prin tara oamenii sunt, parca, mai calzi, mai apropiati, bucurandu-se cand ma intalnesc, drept pentru care mai peste tot am fost recunoscut si nu pot spune ca nu-mi face placere”, a afirmat el.

citește și...