Gică Popescu, despre cele mai grele momente din spatele gratiilor! Ce a făcut când a ieșit din închisoare

04.06.2020, 21:17
Gică Popescu, despre cele mai grele momente din spatele gratiilor! Ce a făcut când a ieșit din închisoare

Gică Popescu a trecut prin momente grele în martie 2014, când a aflat că a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul căpitan al naţionalei de fotbal a fost eliberat condiționat pe 4 noiembrie 2015, după ce ispășise 1 an și 8 luni din pedeapsă. După ce a părăsit Penitenciarul Jilava, Gică Popescu mărturisea că a fost cea mai grea perioadă din viața lui.

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Într-un interviu senzațional pentru emisiunea ‘La cină’, de la Digi24, fostul internațional și-a deschis sufletul și a povestit cum a fost perioda după gratii.

‘A fost cea mai dificilă perioadă a mea. Eu n-am fost pregătit de acea decizie, pentru că atunci când știi că lucrurile s-au desfășurat de o anumită manieră, ești oarecum liniștit. Cel mai greu moment a fost la aflarea veștii. A doua zi erau alegeri la Federația Română de Fotbal și împreună cu echipa mea pregăteam speech-ul de a doua zi, nimeni nu se gândea la așa ceva. A venit undeva în jurul prânzului decizia.

Am plecat acasă, a venit toată familia, era la mine acasă ca la înmormântare. Cumnata mea, Mari, s-a dus să ia copiii de la școală și când au intrat în casă, normal, copiii simt, era toată lumea plânsă, toată lumea tristă și i-am luat pe copii, împreună cu soția mea, și i-am dus în cameră.

Ne-am așezat pe pat și am început să le spun: Voi știți că astăzi tati aștepta o decizie a instanței… Și în acel moment, fata mea a spus: Mergi la închisoare? Și atunci am izbucnit toți patru în plâns. A fost, cred, cel mai dur moment pe care l-am trăit eu vreodată, momentul când le-am spus copiilor mei această decizie’, a rememorat Gică Popescu.

Gică Popescu a mărturisit că cel mai mult a suferit când a aflat că tatăl său a murit. Încă se afla la închisoare când a primit vestea tristă. Acum își reproșează că condamnarea lui i-a grăbit moartea părintelui său.

‘Și atunci, cum trăiești așa, un vis, zici că visezi și aștepți să te trezești, am stat 10 secunde, n-am realizat, mintea nu-mi asimila această informație. Cu tata vorbisem cu două zile înainte și era perfect, vorbeam cum o să mergem noi la pescuit și din Deltă, o să ne reluăm partidele noastre de pescuit… și deci, nu puteam să asimilez și m-am prăbușit în 10 secunde.

Ea era în partea cealaltă a geamului, nu puteam, era cu mâna pe geam… – iarăși, un moment tensionat, un moment foarte tensionat, am început să plâng, vă dați seama, îmi pierdusem tatăl… vorbești cu un om cu 24 de ore mai înainte și după aceea, dimineața, afli că s-a stins… e… a fost dur, dur moment! După aceea au venit zilele următoare, în care nu știam dacă pot să merg la înmormântare. Am avut parte de înțelegerea directorului de la Rahova, care mi-a dat voie 24 de ore, a mai spus Gică Popescu.

După ce a fost eliberat, el a mers prima dată la mormântul tatălui său pentru a-i cere iertare.

‘Am mers odată singur la mormântul tatălui meu, când am ieșit, și am avut multe lucruri pe care i le-am spus, dar i le-am spus la mormânt, așa, nu mai aveau valoare, dar… În primul rând, mi-am cerut iertare pentru că tot timpul am considerat că a mers acolo din cauza mea‘, a mai conchis acesta.

citește și...