Ghiveci de ciocolată cu caramel sărat. O rețetă delicioasă

01.10.2022, 18:32

De la negrese Ferrero Rocher la prăjituri în straturi cu espresso martini, acestea sunt rețetele care iau ce e mai bun din ambele lumi, de la băutură, batoane de ciocolată sau cafea, pentru a vă oferi ceva cu adevărat unic. Aprindeți cuptoarele, dați-i drumul și răsfățați-vă în acest weekend, acestea sunt deserturile din care sunt făcute visele.

Aceste ghivece de ciocolată cu caramel sărat de la restaurantul Verden sunt absolut delicioase și sunt înșelător de ușor de făcut.

Le puteți servi în borcane Kilner, pahare sau ramekin, sau în orice aveți acasă. Sunt un desert excelent pentru o petrecere la cină

 

INGREDIENTE

  • 250 g de ciocolată neagră de bună calitate, mărunțită
  • 200 ml de smântână îngroșată, plus frișcă în plus pentru a servi
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri de ou, ușor bătute
  • 1 lingură de brandy
  • 20 g de unt sărat

CARAMEL CARAMELIZAT SĂRAT

 

  • 1 cană (220 g) de zahăr pudră
  • 1 lingură de fulgi de sare de mare

MOD DE PREPARARE

1.Puneți ciocolata într-un bol termorezistent și lăsați-o deoparte.
2.Încălziți smântâna și zahărul într-o tigaie la foc mic, amestecând pentru a dizolva zahărul.
3.Aduceți la puțin sub punctul de fierbere, apoi îndepărtați de pe foc și turnați peste ciocolată, amestecând până când se topește complet și se omogenizează.
4.Încorporați ușor gălbenușurile de ou și brandy, apoi adăugați untul și amestecați pentru a combina.
5.Împărțiți în patru forme sau vase de desert de 200 ml, apoi dați la rece pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte, până când se întărește.
6.Între timp, pentru caramel caramelizat sărat, tapetați o tavă de copt cu o foaie de folie de aluminiu. 7.Puneți zahărul și 1/4 cană (60 ml) de apă într-o cratiță la foc mic, amestecând pentru a dizolva zahărul. Măriți focul la maxim și gătiți, învârtind tigaia din când în când și perindând părțile laterale cu o pensulă de patiserie umedă, timp de 4-5 minute sau până când obține un caramel auriu deschis. Se toarnă rapid, dar cu grijă, în tavă, învârtind pentru a răspândi caramelul. Se presară sare. Se lasă să se răcească, apoi se sparge în bucăți. (Caramelul poate fi pregătit cu până la o zi înainte și păstrat într-un recipient etanș).
7.Pentru a servi, acoperiți ghiveciurile de ciocolată cu frișcă și presărați peste cioburile de caramel caramel sărat.

 

 

citește și...