Gheorghe Dincă, acuzații dure la adresa anchetatorilor. Mecanicul din Caracal susține că a fost torturat

21.05.2020, 16:23
Gheorghe Dincă, acuzații dure la adresa anchetatorilor. Mecanicul din Caracal susține că a fost torturat
Gheorghe Dincă, acuzații dure la adresa anchetatorilor/ foto: captura video

Răsturnare de situație în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a solicitat refacerea întregii anchete, după ce a făcut o serie de acuzații grave la adresa anchetatorilor. Bărbatul de 66 de ani susține că a fost amenințat cu moartea de oamenii legii.

În luna ianuarie 2020, el a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane sau minori, omor calificat, viol, dar și profanare de cadavre. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a violat şi le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceşanu.

Gheorghe Dincă susține că a fost amenințat și torturat de anchetatori

Mecanicul din Caracal s-a prezentat pe 20 mai la Tribunalul Olt, pentru un nou termen în proces. În fața tribunalului au venit și familiile celor două tinere, pentru a-l confrunta pe Gheorghe Dincă.

Gheorghe Dincă, acuzații dure la adresa anchetatorilor
În fața tribunalului au venit și familiile celor două tinere, pentru a-l confrunta pe Gheorghe Dincă

Bunicul Luizei Melencu a răbufnit din nou și a încercat chiar să oprească duba specială în care se afla inculpatul.

‘Voi aveţi copii acasă? Cum vă simţiţi? Noi suferim de un an şi ceva’, a strigat Stelian Iordache, bunicul Luizei

În faţa judecătorului de la Tribunalul Olt, Gheorghe Dincă s-a dezlănțuit. Criminalul din Caracal a mărturisit că a fost amenințat și torturat de anchetatori.

Criminalul din Caracal vrea refacerea anchetei

‘Audiere absolut şocantă, Dincă a făcut nişte dezvăluiri absolut incredibile: tortură, ameninţare, a dat nume, prenume, când l-a-nvăţat, când l-a torturat, a spus ce momente, ce poliţişti, nominalizaţi expres, care l-au torturat şi au făcut scenariile. Şi că, în momentul în care voia să spună adevărul, să se răzgândească, a fost ameninţat cu moartea.

De asemenea, a dat momentele când era să fie omorât de un deţinut la ordinul, pare-se, al poliţiştilor, al celor care l-au anchetat, dar l-a salvat acel individ, i-a arătat pastilele şi medicamentele ce trebuia să i le pună, otrava, în mâncare. A spus că procurorii n-au interacţionat prin ameninţări dure, dar a menţionat doi poliţişti care l-au torturat, l-au ameninţat sistematic’, a declarat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

Și mama tinerei de 18 ani, Georgeta Melencu, a venit cu unele completări.

‘A dat tot timpul un nume, Ciobanu Adrian, care i-a spus: «Te omor dacă nu faci ce spunem noi!». Poate e o rotiţă dintr-un angrenaj, omul ăsta n-a omorât aceste copile. Totul depinde de sus în jos, instituţiile statului’, a spus femeia.

Gheorghe Dincă şi complicele său, Ştefan Risipiţeanu, au cerut refacerea cercetării penale. Ştefan Risipiţeanu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru viol comis asupra Luizei Melencu.

citește și...