În ce stadiu se află procesul lui Gheorghe Dincă. Cum vrea să se apere criminalul din Caracal

22.04.2020, 17:56
În ce stadiu se află procesul lui Gheorghe Dincă. Cum vrea să se apere criminalul din Caracal
foto: inquam

Gheorghe Dincă se află după gratii de mai bine de 8 luni, după ce a fost acuzat de uciderea celor două tinere din Caracal, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

În ce stadiu se află procesul lui Gheorghe Dincă

În ultimele luni, procurorii au reușit să adune suficiente probe împotriva criminalului din Caracal, pentru a-l trimite în judecată. Până în acest moment au avut loc două termene de judecată la Tribunalul Olt, însă Gheorghe Dincă încearcă din răsputeri să se apere.

Din cauza pandemiei de coronavirus, bărbatul de 66 de ani a fost mutat într-o celulă a penitenciarului Craiova, în baza unei decizii ale Consiliului Superior al Magistraturii și a decretării stării de urgență, scrie ziare.com. Următoarea înfățișare în proces ar urma să aibă loc pe 20 mai.

Avocatul Tonel Pop a dezvăluit că Dincă are planuri mari pentru a scăpa basma curată de acuzațiile care i se aduc. Se pare că acesta are de gând să solicite anularea tuturor probelor din dosar. Mai mult de atât, el a spus că a fost forţat să declare că le-a ucis pe cele două fete, motiv pentru care cere retrimiterea dosarului la Parchet deoarece nu ar fi avut o apărare legală.

‘A invocat lipsa apararii efective, faptul ca nu a avut o aparare legala, acele vicii de procedura. A spus ca toate actele de urmarire penala sunt nule si vrea retrimiterea dosarului la Parchet pe motiv ca a fost fortat sa recunoasca anumite fapte care nu sunt adevarate.

El va explica in detaliu si va face memorii in fata judecatorilor. Spune ca nu a fost aparat cum trebuie, ca nu i s-a dat dreptul sa isi ia el un avocat si mai spune ca el nu a omorat pe niciuna dintre fete. Noi am prevazut strategia asta de la inceput. Isi bate joc de toata lumea. La fel si Risipiteanu, care acum sta la puscarie la izolare, pe banii nostri, desi inainte de pandemie cerea sa fie eliberat. Dar si-a dat seama ca e bine acolo’, a declarat avocatul Tonel Pop, la România TV.

citește și...