Ce alimente din supermarket ar trebui evitate în perioada pandemiei. Recomandările unui nutriționist italian

02.04.2020, 10:11
Ce alimente din supermarket ar trebui evitate în perioada pandemiei. Recomandările unui nutriționist italian
Ce alimente din supermarket ar trebui evitate în perioada pandemiei. Recomandările unui nutriționist italian

Un medic nutriționist din Italia a explicat ce alimente din supermarket ar tebui evitate în această perioadă de pandemie de coronavirus.

Pandemia de coronavirus face victime în întreaga lume. În această perioadă de izolare la domiciliu este foarte important să știm ce este recomandat să achiziționăm din supermarketuri pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.

Nutriționistul italian Gianluca Mech a explicat ce tip de alimente ar fi indicat să fie evitate în această perioadă de pandemie de coronavirus.

“Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ce majoritatea oamenilor tind să cumpere considerând că nu sunt ușor perisabile. Acestea conțin ingrediente sintetice, precum agenți de intensificare a aromelor, coloranți, emulsifianți, îndulcitori artificiali și alți aditivi folosiți pentru a imita calitățile alimentelor proaspete. Pot conține acizi grași trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate. De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult și să nu râncezească. Acizii grași trans nu sunt sănătoși, deoarece pot crește nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu și HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare”, a declarat nutriționistul, potrivit alistmagazine.ro.

Acesta a explicat că alimentele procesate sunt foarte sărace în vitamine. El a afirmat că printre alimentele care trebuie evitate sunt ciocolata, carnea provcesată, supeleinstant și băuturile carnbogazoase, printre altele.

“Alimentele procesate sunt sărace în vitamine, fibre și alți micronutrienți esențiali. Printre acestea găsim: băuturile dulci și carbogazoase, gustările dulci ambalate, înghețata industrială, ciocolata, dulciurile industriale, pâinea, margarina, biscuiții industriali, prăjiturile și amestecurile pentru prăjituri, cereale „nenaturale” pentru micul dejun, băuturile energizante, băuturile de fructe cu adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, carnea procesată (cum ar fi cârnații), supele instant și multe altele”, a mai spus Gianluca Mech.

FOTO: Profimedia

citește și...