Fuego, despre perioada în care n-a avut concerte. ”Simți că nu mai ești util, te simți legat de mâini și de picioare”

10.08.2020, 14:00
Fuego, despre perioada în care n-a avut concerte. ”Simți că nu mai ești util, te simți legat de mâini și de picioare”
Fuego, despre perioada în care n-a avut concerte. ”Simți că nu mai ești util, te simți legat de mâini și de picioare”

Fuego a făcut declarații legate de lipsa spectacolelor din această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat întreaga lume.

Asemenea multor artiști, și Fuego, pe numele său real Paul Surugiu, a fost afectat de pandemia de coronavirus. Artistul nu a mai avut spectacole din luna martie a acestui an și mărturisește că duce dorul scenei.

”Nu e simplu. Ba dimpotrivă! Simți că nu mai ești util, te simți legat de mâini și de picioare și parcă nu te poți manifesta în voie, nu poți fi tu dacă nu îți exerciți talentul, profesia. E greu pentru că perioada s-a prelungit, eu unul nemaivând manifestări din martie. E greu să faci o schimbare majoră, care să țină atât de mult.

Eu sunt un om activ, mereu pus pe mișcare și pe noi provocări și-atunci a trebuit să mă reprofilez rapid, să găsesc activități, dar îmi lipsește scena, îmi lipsește contactul cu publicul. Mă voi reîntâlni cu admiratorii mei chiar de ziua mea, pe 23 august, la Teatrul de Vară Herăstrău, când voi avea, de la ora 20.00, un concert alături de band-ul meu, pentru 500 de persoane, câte avem voie să lăsăm în sală, respectând toate măsurile aferente de prevenție”, a declarat Fuego pentru click.ro.

”Nu vreau să fac vreo dramă, dar dacă toți oamenii și-au reluat activitatea, mai mult sau mai puțin, noi suntem cei mai … oropsiți cumva. Nu putem fi aproape de cei care ne sunt sens al existenței. Și spun asta fără nici un pic de ipocrizie.

Eu sunt artistul care stă cu orele în mijlocul oamenilor, vorbește cu ei, le dă autografe și mi-e tare dor de sentimentul acesta, de emoția unui spectacol, lucru pe care în online sau la televizor, nu-l poți simți la aceeași intensitate. Dar cumva este o etapă, cred eu. Una pe care o vom depăși cu toții, învătând, sper eu, ceva util, și anume faptul că trebuie să prețuim mai mult viața, realitatea, toate lucrurile simple și poate să devenim mai buni, deși mi-e destul de greu să cred că va fi chiar așa, idealist, cum văd eu”, a adăugat artistul.

Respectă cu strictețe măsurile de precauție

Fuego a a explicat că indiferent pe ce număr de spectatori cântă, o face cu aceeași dărurire. În plus, acesta a ținut să menționeze că respectă cu strictețe măsurile de protecție impuse de autorități, indiferent unde merge.

”Nu contează pentru câți oameni cânt. Eu ard cu aceeași dăruire și pentru 5000 și pentru câteva sute, pentru că asta e menirea mea și pentru că-mi place să fiu acolo. Firește că-i ciudat în schimb. Oamenii au măști, stau separați și încearcă să se bucure de spectacol și de reîntâlnirea cu artiști dragi. Nu mă simt în vreun fel anume. Simt doar că trebuie să le cânt din suflet și asta fac. Simt că e și pentru mine o relaxare, o evadare, o posibilitate de a-mi putea face meseria, după atâtea luni de pauză.

Eu am purtat mască încă de la început și sunt în general un om conștincios, care respectă reguli și care se supune unor măsuri. Folosesc măști speciale, cele recomandate, le port cum trebuie și le schimb frecvent, după câteva ore de purtare. Am consumat mii până acum!”, a mai spus Fuego pentru sursa citată.

citește și...